"По-голям демократ от мен няма"

OFFNews 20 октомври 2016 в 20:41 12127 14

„Ако бях главен секретар, щях да ви отговоря. Има политическо ръководство, има експерти, които много добре знаят какво правят и кой какъв е. Знам, че правим всичко възможно да връщаме обратно, въпреки че нямаме споразумение за реадмисия с Турция, хора, които се крият в камиони и напускат границата."

Така премиерът Борисов коментира пред журналисти в Брюксел казуса с върнатите в Турция седем предполагаеми привърженици на Фетхуллах Гюлен.

"Защото бежанските ни лагери са препълнени, защото там, където решим дори палатки да направим, веднага излизат на протест, хората негодуват. На кого да угодим сега – на тези, които казват, че всеки, влязъл нелегално, трябва веднага да отиде от другата страна на границата, или да кажем и ние: „Добре дошли, елате всички при нас” и да ги разселим в България!? Да престанат да се правят внушения от хора, които изобщо не разбират от тази работа, хора с големи амбиции, които много лично приемат всичко! Много им е лесно на някои да се правят на големи демократи или още по лошо – на големи специалисти. По-голям демократ от мен няма и полагам огромни усилия да запазя целостта на България и спокойствието на хората”, каза министър-председателят преди заседанието на Европейския съвет.

Борисов коментира и изказаната днес подкрепа от лидера на партия ДОСТ Лютви Местан за Цецка Цачева - лидерът на ГЕРБ подчерта, че тя не е търсена и искана, и предположи, че се дължи на добрата работа в парламента.

Позицията на ДПС да подкрепи Пламен Орешарски за кандидат-президент премиерът определи като честна, „защото става ясно, че са го подкрепяли и като премиер”.

Борисов каза, че през мандата си БСП са ръкопляскали на Орешарски, ставали са му на крака в залата на Народното събрание, но са го изоставили, докато ДПС последователно стои зад него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

11

SC

21.10 2016 в 11:09

Моля ви се, цитирайте правилно: „По-голям демократ от менЕ няма.“

29585

6

Izalina

21.10 2016 в 00:09

Верно е. Нема по-голям демократ по всичките земни кълбета.

То затуй и демокрацията такава....

26179

5

ELPIDA

21.10 2016 в 00:08

"По-голям демократ от мен няма"
Е па нема, щото в главата ти бият по- големи от "Преспанските камбани" ама с отрязани езици !