Плевнелиев: Служебният кабинет ще е с надпартийни експерти

OFFNews 02 август 2014 в 13:44 6183 10

Снимка president.bg

Служебното правителство ще бъде съставено от проевропейски и надпартийни експерти, които мотивирано и прозрачно ще работят по важните за обществото теми, като здравеопазването, икономиката и сектор „Енергетика“.

Това съобщи президентът Росен Плевнелиев след срещата му представители на „България без цензура“ (ББЦ), на която ги е запознал с приоритетите на служебното правителство.

Ускоряването на плащанията на средствата от Европейския съюз и работата по Споразумението за партньорство на България с Европейската комисия за периода 2014-2020 година ще бъдат сред основните задачи пред служебния кабинет, заяви Плевнелиев.

Основна задача пред служебното правителство е да гарантира провеждането на честни избори. Кабинетът ще излъчи също така силен сигнал в подкрепа на гражданското общество в България, допълни президентът.

„Хората очакват коректност и изпълнени обещания, необходимо е отговорно отношение и повече работа“, каза държавният глава.

Партия „България без цензура“ приема аргументите на президента и категорично подкрепя актуализация на Държавния бюджет и на Бюджета на Националната здравноосигурителна каса, заяви лидерът на партията Николай Бареков.

Президентът е единствената легитимна институция в страната в момента, заяви Николай Бареков, според когото служебното правителство трябва да възобнови работата по забавените ключови реформи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!