Плевнелиев: Следващият президент на Украйна ще е Медведчук

OFFNews 26 февруари 2022 в 10:40 10881 1

Сценарият на "диктатора Путин" е да инсталира свой марионетен режим, т.е. президент на Украйна, и неговото име е Медведчук. Това е украински олигарх, близък приятел на Путин, на когото руснаците преди години спретнаха политическа партия и три телевизионни канала, които денонощно бълваха руска пропаганда.

Това обяви президентът на България 2012-2017 г. Росен Плевнелиев пред бТВ. А изводите му са след разговор с неговия колега - бившият украински президент Виктор Юсченко. Плевнелиев съобщи, че вчера си поплакал с Юсченко и съпругата му заради последните събития в Украйна. Той оцени като мъдър ход последното послание на Володимир Зеленски, че е в Киев и няма да свали оръжието, защото това е неговата страна. 

"Путин няма да спечели тази война дългосрочно, защото никога няма да спечели сърцата на украинците", коментира Плевнелиев.

По думите му начинът, по който действат руснаците, по нищо не се различава от това, което се е случило на 9 септември 1944 г. в България.

"Всички патриоти на Украйна днес ще бъдат обявени за нацисти. Готви се геноцид. Ръцете на Путин са изцапани с кръвта на невинни граждани, но се готви още по-голямо престъпление", посочи още Плевнелиев.

Той допълни, че руският президент разполага с голяма и силна армия, има ракети, той може да получи каквото иска, но няма да спечели сърцата на хората.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

28.02 2022 в 05:05

Дебил.
Докарахте руснаците до там, да не се интересуват от ничия любов, а от оцеляването си. Това го умеят.
Гледай да не си някой от техния съд. А то ще ти е тегаво с метеорологията на север. Особено с погрознялата метеороложка. Там друго върви за валута:)