Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до Ердоган след атентата

OFFNews 11 декември 2016 в 11:48 2411 3

Президентът Росен Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган по повод атентата в Истанбул, при който загинаха десетки хора, а стотици бяха ранени.

Президентът Плевнелиев изрази увереност, че извършителите на тези нападения ще бъдат разкрити и наказани с цялата строгост на закона, съобщиха от пресслужбата на държавния глава.

„Дълбоко съм потресен от новината за унищожителните атентати в Истанбул, при които десетки хора загубиха живота си, а много други бяха ранени. Този труден момент, в който много семейства бяха потопени в скръб, предизвиква съчувствие и съпричастност в целия български народ“, се казва в писмото на Плевнелиев. 

Президентът изразява от свое име и от името на целия български народ най-искрени съболезнования на близките и роднините на загиналите и надежда за бързото и успешно възстановяване на ранените турски граждани.

При атентата в Истанбул загинаха 38 души, а десетки бяха ранени. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

3

SC

11.12 2016 в 19:17

Дреме му на трътката на Смеагол, че някой му пратил съболезнования. Атентатът е добре дошъл за него - още един повод да оправдае тиранията си.

13350

2

torbalancho

11.12 2016 в 14:28

колкото ердоган изпрати писмо!!

13507

1

Много леко минава, между капките, само с телеграма.
А Бате Бойко лично ходи, с ибрик, да се кланя на Ергоган Ефенди!