Плевнелиев: Битка между добрия и лошия генерал

OFFNews 04 февруари 2020 в 14:21 5383 9

Росен Плевнелиев

Това е генералска битка. Така Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 г., коментира пред БНР днешното обръщение на президента Румен Радев. В обръщението си Радев сне доверието си от правителството на Бойко Борисов.

"Ето ви генералската битка се случва. Тази битка между "добрия" и "лошия" генерал", каза Плевнелиев и припомни, че в много свои изявления е говорил, че за президент на България имаме генерал популист.

Плевнелиев цитира сентенцията "Ако нямаш кауза, имаш нужда от война" и призова да се запитаме каква е каузата на Румен Радев, който не се е посветил на единството на нацията и постоянно е бил контра на управляващите. Според Плевнелиев наследникът му на президентския пост е заложил само на картата, че е морален стожер и моралната алтернатива за българските граждани, а накрая се е провалил.

Плевнелиев коментира тезата на държавния глава за влизането на България в еврозоната така:"В не едно свое интервю съм предсказвал, че тази година ще сме свидетели на най-важната геополитическа битка в България - това е битката за влизането на страната ни в еврозоната. ... Ако България влезе в ERM II през април, това означава откъсване на България от руската геополитическа орбита. Това означава силна нова фаза на България в еврозоната, в богата и демократична Европа". Според него вече виждаме как всички, които са против това, се организират и ще действат.

Най-голямата лъжа, която се разпространява през последните дни в България, е, че се прави каквато и да било реформа във валутния борд, каза още Плевнелиев.

"Това, което се случва сега е изпускане на нервите на всички руски хибридчици, на всички, които не искат да влезем в еврозоната. Обявява се война на правителството, за да може България да не влезе в еврозоната", заяви Плевнелиев. Той добави, че в България има консенсус, че валутният борд е това, което не трябва да се пипа, уточни Плевнелиев.

Според Плевнелиев президентът има право да снеме доверието си от правителството, както и самият той постъпи през 2013-а година спрямо правителството на Пламен Орешарски, но: "До тук Румен Радев не е дал нито едно решение на посочените проблеми в страната. Нека държавният глава да извика тези институции да работят заедно. Три години той не изгради никакво доверие с управляващите, а воюваше с правителството". По думите му всички скандали са факт, но трябва да се даде решение за тях.

От тук нататък президентът Радев ще прави всичко възможно, за да се прожектира като алтернатива на правителството, прогнозира Плевнелиев и добави, че според него Румен Радев не се чувства добре като президент, а се бори за властта

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12319

9

Чичо ви

04.02 2020 в 23:58

Не обичам да се повтарям, ама е нА - налага се, да му обЯсним на Чехльо... Единия е генерал само защото Доган го е ебал! Капише? Та всъщност не иде реч за битката на Генералите, става въпрос за селска кавга между педал и Генерал. А кой е селския педал - ако вЕрно е толкова трудно - Ше ви обЯсним при следващата ни среща...

3906

8

hristo

04.02 2020 в 18:34

Плевню яко е закъсал с парите покрай младата булка и заработва с дупето каквото може.

15509

7

Бухльо

04.02 2020 в 17:47

Като си помисля щу народ гласува навремето за този изпразнен... и ми става тъжно.

14469

6

случайно прочетох

04.02 2020 в 15:44

Плевньо е едно недоразумение в политиката и не мога да си обясня защо си въобразява, че някой го интересува какви глупотевини плещи?
И еднокнижникът не е генерал, а илитерат и то невъзпитан!

4040

5

jovo

04.02 2020 в 15:42

Икам спешно от наркотиците, които взима плевнелиев, защото и аз искам да се отделя напълно от действителни лица и събития

4109

4

Дедовия

04.02 2020 в 15:10

Хамстер, генералът е само един! Другият е плужек, като тебе!

5355

3

Кики

04.02 2020 в 14:56

Всъщност има само един генерал - Р. Радев, другият е измишльотина.

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

04.02 2020 в 14:51

И да та питам - единия генерал завършва с отличен успех Военновъздушния колеж (Air War College) на Авиационния университет на Военновъздушните сили на САЩ, като магистър по „Стратегически проучвания“. Знания за НАТО!!
Другия генерал - коя академия за разпъване на маркучи в горска местност е завършил в САЩ?

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

04.02 2020 в 14:46

Прецеденте Чехльо, значи ти можеш да сваляш доверие от правителството на Орешарски.. Друг не може обаче да следва светлия ти пример! Тъй ли???
Ти можеш да правиш престъпления по служба преди да та турнат за магаре..
Като министър на МРРБ нали ти заведе делата за къмпинг Корал.. И с бездействието си след това доведе до държавата да загуби тези две дела.. Което си е чисто престъпление по служба..
А почакай и на генерала да му снимат незаконната вила на морето. И като теб и той да се гърчи в новините - "Тя моята вила е незаконна. Ама е само на един етаж, а не като хотелите около нея."
Почакай изпълнителен директор на ЕРП да го привика на килимчето във Виена.. Като теб, когато се продаваха 33% държавен дял..
Има и още неща да чакаш, с които да те настигне сегашния президент..