Пленум на подпис иска изключването на Кирил Добрев от БСП

OFFNews 29 декември 2021 в 13:54 3189 1

В свикано извънредно заседание на подпис Изпълнителното бюро на БСП поиска от Националния съвет Кирил Добрев да бъде изключен от партията. Мотивите са били изпратени до членовете на пленума сутринта днес.

Сред тях са нарушения на няколко текста от устава на БСП, като открито противопоставяне на решенията на Националния съвет и създаване на организация за тяхното проваляне, медийни изяви на Добрев, използвани за вътрешнопартийни цели и създаване на негативен образ на партията, участие в "недопустими публични действия, които уронват обществения престиж на БСП, влияние върху структурите по места за лични цели и пр.

Към мотивите има приложени документи, подписка от социалисти, както цитати от медийни изявления на Добрев.

Кирил Добрев съобщи във фейсбук, че изключването от партията е последното убежище на страха, затова винаги е бил срещу нея.

Ето пълния текст на поста му в социалната мрежа: 

Изключването от партията е последното убежище на страха. Затова и винаги съм бил против тази мярка по повод на други хора. Е, днес дойде и моят ред да бъда изключен - анонимно, на подпис, с измислени мотиви, без да бъда изслушан. Няма изненада, това ръководство толкова си може…Четвърто поколение съм социалист по сърце, не по партийни решения и никой не може да ми извади членството от сърцето. Оставам лоялен на моята единствена партия - БСП. Останалото няма значение. Всъщност по-важната новина днес е, че дъщеря ми навършва 16 години. Ема, пожелавам ти да си здрава, борбена и винаги да казваш това, което мислиш!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови