Петков уговори среща на Световната банка с правителствотото в София

OFFNews 10 май 2022 в 07:47 1684 0

Снимка Министерски съвет

Среща на Световната банка с правителството в София договориха министър-председателят Кирил Петков и президентът на международната финансова институция Дейвид Малпас, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. 

Детайлите по организацията на срещата предстои да бъдат уточнени, като целта е задълбочаване на сътрудничеството с още по-голяма добавена стойност за България.

Премиерът Кирил Петков посети централата на Банката във Вашингтон, където разговаря с Малпас и с изпълнителния директор на Нидерландската група в Световната банка Кун Давидзе.

В рамките на разговорите бяха обсъдени възможностите за предоставяне на техническа помощ от Световната банка за България в подкрепа на реформите у нас, както и за инфраструктура, здравеопазване и проекти по линия на Плана за възстановяване и устойчивост. Войната в Украйна и теми от енергийната сфера също бяха във фокуса на срещата на Петков с Малпас и Давидзе.

Във Вашингтон българският министър-председател се срещна също с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови