Петков пусна снимка, на която Ковачевски не е изрязан: Няма да ни спрете!

Ружа Райчева 21 февруари 2022 в 14:17 3449 0

Снимка Фейсбук

Министър-председателят Кирил Петков избра странен начин да отговори на критиките, които отнесе в редица медийни публикации, след като публикува снимка с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, от която е изрязан премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски. 

Публикацията на Петков нито е оправдание, нито обяснение, нито извинение за случката. По-скоро дори създава усещането за индиректна критика, че медиите търсят "под вола теле" и че критиките идват от "злонамерени страни", които пречели на светлото бъдеще на народите на България и Северна Македония.

Ето какво написа Петков на личния си фейсбук профил:

"Представете си гражданите на Република България и на Република Северна Македония да се радват на взаимно уважение, зачитане на правата им и просперитет. Двете държави да способстват активно за развитието на общи компании, които да създават огромна добавена стойност заедно, да имат растящи икономики, да имат съвместни детски лагери, да имат общи концерти, да имат общи образователни програми, да няма граница между двете ни страни, да няма дискриминация, да няма език на омраза, да строим магистрали, да имаме модерни влакови линии. За много тези думи звучат като мечта, други организират всякакви провокации това да не се случи, трети просто не искат стабилност на Балканите. Аз и Димитър вярвяме, че това е възможно, и няма да се подаваме на провокации, а ще работим целенасочено и заедно, за да го постигнем. А на всички злонамерени страни просто мога да кажа: няма да ни спрете!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!