Quantcast

Петиция за разпускане на ДПС набира скорост в интернет

Ивайло Анев Последна промяна на 15 октомври 2014 в 16:05 14091 43

Петиция за разпускане на ДПС като незаконно регистрирана партия набира скорост в интернет пространството.

За последните два дни подписката е набъбнала с 10 хиляди гласа и продължава да трупа поддръжници.

Подписката е създадена на 8 август, но гражданите се включват масово след предсрочните парламентарни избори.

Бумът е на 9 октомври, когато само за ден са се включили 16692 души.

Създателите на петицията искат незабавно самосезиране на Конституционния съд и разпускане на ДПС. Като причини те изтъкват Конституцията на България, в която се казва, че не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.

Според авторите на петицията ДПС използва религиозни общности за политически цели, което също е забранено според Конституцията.

Коментарите под документа са над 2000, а споделянията във Фейсбук - близо 70 хиляди.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.10 2014 в 08:35

DPS E POLITICHESKA PARTIYA UZAKONENA OT BULGARSKI SUD! VSEKI IMA SVOE MNENIE I PRICHINI DA MRAZI ILI PODRAJAVA NA DPS! PODPISKATA ZA SVALYANETO I OT VLAST E DEMOKRATICHNO RESHENIE....NO EDVA LI KONSTITUCIONNIYA SUD SHTE GO ODOBRI!

18.10 2014 в 23:45

ДПС докато ги разпуснем завзеха с LAfka ключови позиции в центровете, изкупиха водещите медии, наложиха турската чалга и американската чалга и сега си правят експерименти с овчия народ

18.10 2014 в 23:08

Пламенчо,Не се притеснявай,то ДПС,не е етническа партия,за да си мислиш,че се всява омраза между българи и турци.Ние всички сме Българи-християни ,или мюсюлмани...?

17.10 2014 в 12:57

Петиция за премахване на новините на турски език по БНТ http://www.peticiq.com/novini_na_turski_ezik_po_bnt_out

17.10 2014 в 08:59

Пак някой се опитва да пали вражди между българи и български турци!Да да се разследват всички които са злоупотребили с власт от ДПС,но и всички останали партии!А на бас ,че инициатора на тази петиция е солташак на недоебаното фюрерче Сидероглу!На нас не ни трябват нови разединения ,а обединение!Един трамвай хора сме,и не можем да се оправим вече 25 години!Кому е нужно ново разпалване на вражди?Малко ли им беше преселването и мъките на българските турци?Айде спрете се.

17.10 2014 в 00:32

Дамм, професоре, колко ти плати Сидер - ага за да защитаваш задника му. Да съгласен съм, че Сидеров има много добри идеи относно развитието на страната ни, но бившия му златен пръст показа какво му е мнението за изпълнение на тези негови идеи. Петицията може и да няма никаква юридическа стойност, но поне ще покаже колко наистина сме БЪЛГАРИ. Не съм расист, но мразя мазни и противни физиономии /визирам Местан/.

16.10 2014 в 21:38

Пълни глупости са това, че Атака някога били имали нещо общо с ДПС или БСП. АБсурдно твърдение, повтаряно от гьобелсовата пропаганда, за да бъде втълпено в главите на зомбирани чалгари.

Ей ги сега т.нар. ПФ се коалират с Първа Частна Банкянска, а не Атака или БСП. Колкото и да лъжете, само Сидеров и Атака ВИНАГИ са отстоявали позицията за разпускане на ДПС, като ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА не по устав, а по същество, регистрирана с нарушение на процедурите от Конституционния съд.

Омерзен съм.

16.10 2014 в 19:07

п.п. Всъщност ДПС служат на няколко господаря, но най, по слушат САЩ, ако не беше Макейн да им поговори на ДПС и досега предното правителство щеше да си съществува и никакви протести нямаше да го свалят.
-------
Благодарение на ДПС гласуват около 10-15% турци и 3-4% циганя, те формират така нужната "представителна" демокрация за да бъде узаконявано беззаконието, иначе няма да има и 20-25% реално гласуващи!!!
--------
Бурса и Измир са промишлените райони на Турция, там живеят повече 500-600 хил. български турци, а гласуват 50-60хил. явно цялата дандадия е да накарат и останалите да гласуват!!!

16.10 2014 в 18:57

Колко много идиоти под една статия, аз пък съм взел да чудя, тя държавата може да се нарече държава на идиотите!!!!
----------
ДПС кликата е създадена и ръководена от ДС, та тези същите създадоха и ръководят всички партии в "политическият" ни живот.
-----
ДПС бандата не-може да се нарече етническа, защото комунделите нямат етност, те са интернационалисти -> мечтата им е да крадат по всички земни кълбета!!!

16.10 2014 в 12:14

Професорe Балкански,

Проекта Атака е създание на Ахмед Доган и компания. Така наречения #КОЙ.
Тяхно създание беше и РЗС, тяхно е и BG WC на бившия журналист с ник "Контрацептива"... и още много други.
Така се държи власт, с лумпенизиране и разделяне.