Петър Мутафчиев: БСП има нужда от временно ръководство

OFFNews 01 юли 2014 в 12:18 2701 1

Петър Мутафчиев

БСП има нужда от временно ръководство, което да подготви предстоящите предсрочни парламентарни избори, каза пред „Фокус“ социалистът Петър Мутафчиев.

Той заяви, че е задължително столетницата да проведе конгрес, на който социалистите да обсъдят успехите и неуспехите си през отминалата година на управление.

„Конгресът трябва да оформи нашата програма, конкретните послания, да си кажем пропуските през тази една година управление, когато имахме правителство с наш мандат, да се даде ясен отговор на хората за това какво се случи и какво не се случи, включително и оценка на това управление, защото то имаше своите достойнства, имаше и своите недостатъци“, посочи депутатът на „Коалиция за България“.

Според Мутафчиев на следващия пленум партията не бива да избира нов лидер, защото времето до изборите няма да стигне, за да се проведе качествено тази процедура.

Идеята на депутатите е БСП да има временно ръководство, което да осигури подготовката на столетницата за предстоящите избори, а въпросът с лидерския пост да се решава след парламентарния вот.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови