Петър Москов: Радев е новият Гешев

OFFNews 12 септември 2022 в 09:43 2956 2

Петър Москов

Снимка КОД

Радев и служебното му правителство в момента превръщат България в жертва, твърди Москов

Президентът Радев се похвали, че след като се бил срещнал с "Лукойл“ свалил цените на бензина. Имам формален въпрос: защо тогава тази среща не се състоя преди 6 години? Защо президентът държа българите 6 години с тези високи цени на бензина?, се казва в позиция на партия КОД. 

В текста се твърди още: 

За всички свободни българи отговорът е ясен - преговорите с "Газпром“и "Лукойл“ не са преговори за постигане на енергийната сигурност или търговско споразумение. "Газпром“ и "Лукойл“ не са търговски партньори, а са политическо средство за изнудване в ръцете на Кремъл. Поведението на президента Радев е акт на капитулация, отнемане на суверенитета на България и подчиняването й пред Руската държава. За съжаление, има хора, които твърдят, че трябва да направим точно това – да се подчиним на интересите на Кремъл с мотива, че това ще ни осигури по-евтин газ и петрол. Това обаче са отношенията на наркодилъра с жертвата му. Първите дози са почти безплатни, уж заради старата дружба, но след като си осигури зависимостта на жертвата, цената драстично се променя.

Радев и служебното му правителство в момента правят точно това, превръщат България в жертва и я правят зависима от интересите и прищевките на Кремъл. Поведението им трябва да бъде оценявано от обществото по същия начин, по който се оценява поведението на наркодилърите. Защото те превръщат българската държава и българското общество в зависими и дават възможност България да бъде изнудвана от друга държава за своите политически и икономически решения, а не да се води от интересите на българските граждани. 

В ролята си на президент на България, Румен Радев в момента изпълнява целите на Руската държава. Служебното му правителство издебна момент, в който да се възползват от проблемите на българското общество, че е притиснато за цената на газа и бензина и да реализират интересите на Кремъл.

Радев е новият Гешев – абсолютно безконтролен. 

Истинските виновници за тази ситуация са онези, които дадоха на Радев втори мандат. Същите, които клекнаха пред президентството и заявиха, че няма ляво и дясно. Тези фалшификати на дясното, в лицето на "Демократична България“ и "Продължаваме промяната“, направиха така, че днес президент на България е човек, изразител на чужди държавни интереси.

На това безконтролно предателство на българските национални интереси трябва да се сложи край и то веднага. Българската държава трябва да гарантира през всички възможни източници, извън овладяните от руското правителство, енергийната сигурност на страната.

Има твърдения от правителството на Петков, че предварително са договорени 7 танкера с газ, от които е заплатен само един. Още днес, българското правителство да закупи останалите 6 танкера, да напълни газохранилищата и да гарантира на обществото, че през зимата няма да бъде проблем осигуряване на топлината и че индустрията ще продължи да работи. Защото това е смисълът на правителството – да пресича страховете на хората и да гарантира разумни цени на енергоносителите и спокойна зима. 

Парламентарни избори 2022

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

2

AntiZ

12.09 2022 в 15:28

Ако някой се наеме и извади за тези 3 десетилетия, що боклук вмирисваше българския парламен, ще стане книга с обем на средно голям телефонен указател. Е, кой ги избра тия? Цар-премиер(?!) нема такова животно в целия свят, българина го произведе. И месец по-късно избра комунист-президент. После избра мутра за премиер и те ти, минаха 15 години. И сега бърза да избира поредния простак, като банкянския не си го дава обаче! Ей, българино, просто добиче! Ще те яхат така, както кадировци яхат нещастните магаренца и козлета!

10298

1

AntiZ

12.09 2022 в 15:21

Ако българинът имаше мозък в главата, нямаше да избира такива шутове 3 десетилетия и бензинът щеше да му е еФтин! Същия този българин казва:"не ми давай алъл, пари ми дай!" Ми ако имаше акъл, щеше и пари да имаш, бе льольо български! И затова такива като козела от мадрид, простака от банкя, толупа от дпс, чалгаря от сиришник и фу-Рашка Гумен Гадев ще ви въртят за носа. Дори дума не обелвам за триото янев, софиЯнски и пикаещия в шадравани. Или за онзи селяндур от варна, забравих му името. Копейкин. Божеее, мога да продължа още, ама стана много дълго.