Петър Москов, КОД: 4 решения за излизане от кризата

OFFNews 20 септември 2022 в 09:23 972 0

Петър Москов

Снимка КОД

Газпром се държи като наркодилър, а не като прогнозируем търговски партньор, твърди Петър Москов

Българското правителство трябва да предприеме четири стратегически стъпки, за да сложи край на кризата с цените и енергетиката.

- Категорично скъсване на енергийната зависимост от Кремъл. Причината е, че Газпром се държи като наркодилър, а не като прогнозируем търговски партньор.
- Спешна отмяна на споразумението за възстановяване и развитие за затваряне на 40% от българската въгледобивно енергетика.
- Незабавно да започне проучване на собствените енергийни източници на страната ни.
- Започване на разговори с ЕС за отпадане на левия политически данък за въглеродни квоти, който допълнително оскъпяват енергоносителите.

Тези 4 стъпки са изключително важни, защото падането на цената на енергоносителите веднага ще се отрази и върху всички останали цени на пазара и ще намали драстично издръжката на домакинствата. Именно главоломното покачване на цените на енергоносителите е причината за галопиращата инфлация, заяви лидерът на КОД Петър Москов. 

И още: 

Четирите стъпки за овладяване на кризата могат да бъдат реализирани само от отговорно дясно мнозинство. Такова силно мнозинство според КОД може да се обедини около три важни ЗА-та:

ЗА спешни стъпки за откъсването на България от орбитата на Кремъл. ЗА лустрация и премахване на порочните практики на социализма, които гарантират бедност и корупция. Липсата на лустрация е причината за несъстоялия се политически преход в България и за огромната корупция, която унищожава пазарната икономика и демокрацията.
ЗА защита на традиционните семейни и християнски ценности, за да не позволим нашия ЕС да се превърне във втори Съветски съюз. Българинът е европеец от преди да има ЕС. Повече от хилядолетие България се е градила и оцелявала на основата на християнската, европейска култура. Точно тези европейски ценности и това самочувствие са ни съхранили като европейци, християни и българи през петте века, когато сме били част от Османската империя. Точно тези ценности ни правят европейци и всеки опит да бъдат неглижирани и потъпкани е престъпление не само срещу българския, но и срещу европейския дух.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!