Пет големи блокади очакват София заради председателството

OFFNews 31 октомври 2017 в 14:29 9727 3

Пет големи блокади очакват София заради председателството

Пет големи блокади в рамките на шестмесечното председателство на Съвета на ЕС очакват София. От МВР обявиха, че в рамките на първата половин година, особено в района на НДК, ще има зона за сигурност, която ще ограничи движението на хора и автомобили.

"Хората трябва да свикнат с ограниченията по време на българското председателство на ЕС. Молим ги за разбиране и да спазват указанията. Около НДК ще има зона за сигурност, постоянно полицейско присъствие, физически бариери. Трябва да свикнем и да приемем тези ограничения", каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на редовен месечен брифинг. 

В охраната ще се включи и жандармерията.

Блокади ще има също в района на бул. "Цариградско шосе" заради планирани събития в София Тех Парк, както и в района на хотел "Маринела", където основно ще бъдат настанени гостите. 

1.29 млрд. лв. ще е бюджетът на МВР за 2018 г., а 57% от тези пари са предвидени за борба с престъпността, обобщи вътрешният министър. Той обясни, че от заделените 55 млн. лв. очаква по-добър "продукт" и проява на съвест от служителите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

31.10 2017 в 21:06

И защо трябва да свиквам с това, че някой нахален, но страхлив, е решил да си прави купон в моят дом? За да може лилито павлова, понеже обича, и е свикнала, да потроши някой и друг милиард?
Като сте знаели че работата е такава - що не го направихте в някой курорт? Там няма да блокирате нищо, освен собствените си комплекси.

12415

1

senester

31.10 2017 в 14:50

"Хората трябва да свикнат с ограниченията по време на българското председателство на ЕС". И защо,бе,малоумнико.Тези дебелог...и бюрократи са избрани от европейските народи,за да ги водят до благоденствие,а не да ги затрудняват.Откъде-накъде ще се съобразявам с някакви,които са ми дошли на гости?За да можете вие да се направите на велики и мъдри управници ли?Да,но не сте.А сте просто едни слагачи.И то от най предизвикващите отвращение.