Пенчо Милков от БСП за 'Ало, Банов съм': Хората трябва да са смели и да не си мълчат

OFFNews Последна промяна на 31 януари 2019 в 10:10 1612 0

С информацията по случая с Боил Банов разполагаме от няколко дни. Беше анализирана от нас. БСП не е канал за предоставяне на информация до прокуратурата. Гражданите трябва да научат, и вероятно трябва да вземат пример от това, което правим, да не се страхуват и да подават своите сигнали.

Това каза пред БТВ народният представител от ПГ на "БСП за България" Пенчо Милков. "Най-важното, което трябва да знаят хората е, че нещата се променят и те трябва да са смели, а не да си мълчат", добави той.

"В кабинета на тогавашният зам.-министър на културата се създава схема как в българския бюджет да не влязат 700 000 лева и тя е проработила", каза още той. Милков увери, че БСП ще предостави записа на прокуратурата както го е получила, като той не е манипулиран. "Има записи на три разговора, които провежда г-н Банов, които показват схема за съставяне на актове. Единият е със строителя, другият е с уж независимия строителен надзор и последният е с неговите подчинени", каза Пенчо Милков. Той поясни, че сборното време на записите е около 16 минути, а пуснатият пред медиите е от 3 минути.

"Само заради говоренето на министър Банов вчера, един мъж трябва да си тръгне", отсече Пенчо Милков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови