Пеевски: Вярвам в безпристрастността и правотата на американското правосъдие

OFFNews 24 март 2022 в 20:25 3644 0

Снимка Пресцентър ДПС

Депутатът Делян Пеевски се похвали с отмяната на "златните паспорти" и твърди, че подробната проверка по издадените вече документи, предложена от ДПС, "ще развенчае многобройните лъжи и манипулации" за неговото участие в подобни схеми. 

Днес Народното събрание забрани издаването на т.нар. "златни паспорти", които осигуряват българско гражданство срещу инвестиция. По предложение на ДПС в 6-месечен срок от приемането на законопроекта се предвижда ДАНС да извърши проверка на всички преписки по придобиване на гражданство, както и на инвестицията, за която е придобито то. В случаи на констатирани нередности гражданството се отнема.

"Изменението на закона стана реалност благодарение на инициативата на ДПС, за която аз и моите колеги от партията многократно настоявахме", заяви Делян Пеевски. 

"Удовлетворен съм, че усилията ни да докажем липсата на каквато и да е съпричастност на ДПС и в частност моя, към схемите за предоставяне на инвестиционно гражданство, най-накрая ще завърши с успех. Уверен съм, че проверката на „златните паспорти“ категорично ще развенчае многобройните лъжи и манипулации на лица от олигархичния кръг „Капитал“ относно моето „участие“ в подобни схеми, както и ще извади на светло истинските участници в търговията със „златни паспорти“. Многобройните им лъжи и манипулации успяха тенденциозно да заблудят и американската администрация, но аз съм убеден, че постепенно и тази заблуда ще бъде поправена, като твърдо вярвам в безпристрастността и правотата на американското правосъдие. Отмяната на инвестиционното гражданство и пълната проверка на издадените „златни паспорти“ е правилната крачка в тази посока", твърди Пеевски в изявление, разпространено от пресцентъра на ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки