Пеевски с ултиматум към ПП-ДБ: Дерогацията и Столичният общински съвет са залог за кабинета

Йорданка Веселинова 17 ноември 2023 в 11:36 2947 2

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Делян Пеевски

Санкционираният по глобалния закон за корупция "Магнитски" и новоизбран председател на ПГ на ДПС Делян Пеевски постави дерогацията за руски петрол и формирането на мнозинство в СОС като залог за кабинета.

Запитан дали правителството пада, Пеевски заяви:

"Нека да видим какво ще осмислят. Какво ще се случи в София в общинския съвет. Има време... Ако те с "Възраждане" и БСП са си една коалиция вече - да става, каквото ще. Да пада, да става - тяхно решение. Смятам, че тези хора не могат да четат знаците", заяви той.

Вчера след патовата ситуация около вота на недоверие Пеевски призова ПП-ДБ да четат "нощта на знаците".

В синхрон с ГЕРБ-СДС и ДПС поиска оставката на спортния министър Димитър Илиев, а не на вътрешния Калин Стоянов. Делян Пеевски обвини и новоизбрания кмет на София Васил Терзиев, че разрешил протест на ултраси.

Пеевски доразви тезата в защита на Калин Стоянов и заяви, че той не се е поддал на политически натиск от страна на ПП-ДБ, които поискали от него да съдейства за изборни манипулации. По думите му той е знаел предварително, че "некоалиционният" му партньор ще поиска тази оставка, а причината били изборите.

"Може да проверите кои хора от ПП-ДБ са влизали и излизали в министерството. Ние там не сме ходили."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

2

мнение от IP

17.11 2023 в 12:42

Пеевски говори за София. За какъв се мисли? Доколкото знам ДПС няма общински съветници в София.

2099

1

Mateevk

17.11 2023 в 12:39

Сега пък и Общинският съвет влезе в играта. Всеки ден ново 20! Даже не всеки ден, ами сутрин, обед и вечер по едно ново 20. И това го казва санкциониран по Магнитски, който не се води част от управлението. Докъде стигнахме само! Не знам кой какво цели с тези игрички, но накрая ще дойде "гросмайсторът" от Изток и ще ни разтури играта на има такава държава.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews