Пеевски прати сигнал до ДАНС и МВР за забранената в ЕС телевизия 'Русия 1'

OFFNews 28 декември 2023 в 08:25 8054 4

Пеевски

Снимка Пресцентър на ДПС

Делян Пеевски

Председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски подава сигнал до министъра на вътрешните работи и председателя на ДАНС за незабавно установяване на това как на територията на България е допуснат да работи екип на забранената в ЕС телевизия "Русия 1", съобщиха от партийния пресцентър.

За качените в платформата YouTube материали, заснети в центъра на София, алармираха бившият посланик на страната ни в Русия Илиян Василев и медийни публикации.

"Приемам като провокация към правовия ред и зачитането на европейските ценности и санкциите срещу Русия, възможността екип на медия, забранена за излъчване на територията на ЕС, рупор на руската военна машина, да излъчва от центъра на София", посочва Пеевски в сигнала.

"Изразявам остро възмущение от този акт, като настоявам ръководството на Министерство на вътрешните работи и ДАНС незабавно да извършат спешна проверка за установяване на обстоятелствата и фактите по този случай", подчертава още той.

И напомня, че Русия обяви България за неприятелска държава, а преди два месеца Москва изгони кореспондента на БНР.

"Очаквам ръководството на държавна агенция "Национална сигурност" да извърши проверка във връзка със своите правомощия и да изпълни своите задължения, като с действията си защити националната сигурност на страната и евроатлантическата й принадлежност", настоява Пеевски.

По думите му проявата на недостатъчна активност при подобни провокации е лош сигнал към нашите евроатлантически партньори, както и поставя под риск от влиянието на хибридните атаки обществения ред и застрашава сигурността и суверенитета на България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

606

4

order

28.12 2023 в 12:28

Мдаааа.... НЕ Е ЛУД ТОЯ ДЕТО ЯДЕ БАНИЦАТА, ЛУД Е ТОЯ ДЕТО МУ Я ДАВА!!!

Какъв ще да е тоя народ, който преди месеци всекидневно протестираше и беше пред кабинетите на управляващите и искаше оставки и затвор за Шиши и Биби.... и днес ТОЯ същия народ е управляван от същите , а той народа мирно и тихо се е скътал в панелката и се радва....
Какъв ще да е тоя народ???!!!!

1000

3

Azzzzzzx

28.12 2023 в 12:07

Що за демократична държава сме след като Пеевски нарушава правото на избор на човека какво иска да гледа и слуша.Някога беше забранена и ББС и Свободна Европа и човек намираше начин да ги слуша.Дано види коментара ми.Самозабравяте се неуважаваеми от мен Пеевски.Не можеш да заглушиш истината като забраниш.Човека има сетива и разум за това, или не можете да си развявате лъжите, защото пред истината лъжите лъсват

135

2

Far Rider

28.12 2023 в 09:55

Задунайская губерния е издала ОФОЦИАЛНИ ЗЛАТНИ паспорти на 42 руски олигарси, а сега за един екип на една телевизия се сетиха след 2 години война! Очаквам руските олигарси да направят благотоворително парти по случай влизането в Шенген и възможността да избегнат санкциите с помощта на губернията!

100

1

Балканец

28.12 2023 в 09:42

Това прасе дори и да ликвидира путя, пак ще си е същото отвратително прасе-корупционер.

С интерес ще следя обаче реакцията на службите - 9/10 началници там са негови придворни, та би следвало този път да действат.

Друг е въпросът, всъщност колко си могат.

 
X

Да помогнем на украинските деца!