Пеевски не е искал оставката на Тагарев, но държи той да се извини на парламента

Кристина Минчева 11 януари 2024 в 13:20 1071 4

Делян Пеевски

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Делян Пеевски ДПС

Не съм искал оставката на Тагарев. Не е редно една жена да понесе отговорността, когато над нея има още няколко лица, които са го одобрили и както самият министър обясни, е минало и през него. Той на следващия ден ми се обади и аз му обясних ясно за какво става въпрос - държа той да се извини на парламента. Това заяви в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Коментарът му е по повод сагата с протоколния гаф на военния министър Тодор Тагарев покрай честванията за Богоявление, която завърши с оставката на експерт от МО. Тогава Пеевски призова министъра да не се крие зад чиновника и да поеме лична отговорност за скандала, защото тя винаги е лична, и поиска от Тагарев да се яви пред парламента, за да "поеме отговорност за липсата на покана към депутати за водосвета и освещаването на бойните знамена на Богоявление". 

На водосвета присъства само зам.-председателката на НС Росица Кирова. Покани са били изпратени само до председателя и зам.-председателите на парламента, но не и до председатели на групи и народни представители.

Санкционираният по глобалния закон "Магнитски" депутат отново заяви, че ДПС не иска да участва в изпълнителната власт нито със зам.-министри, нито с министри и нямат квота за регулаторите. 

"Да няма вече коментари по медиите дали ДПС ще влиза в управлението", заяви Пеевски и добави, че са участвали в днешната работа среща на управляващите. 

Той заяви, че ще подкрепят кандидатурите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за конституционни съдии. 

По-рано днес стана ясно, че кандидатът на ГЕРБ е Десислава Атанасова, а нейното място като председател на политическата група, ще заеме Бойко Борисов.  ПП-ДБ предлагат Борислав Белазелков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

4

ob1

11.01 2024 в 15:53

А да се резне при ходжа не иска ли?

345

3

Джендо Джедев

11.01 2024 в 15:15

Шиши май не е научил добре български. Искаше Тагарев да поеме отговорност. Сега иска да се бил извинил. Две различни неща са. Дори две различни категории.

4638

2

Того

11.01 2024 в 14:18

Докато Баце и Шиши са на свобода, демокрацията в България е под заплаха.

870

1

Constanza

11.01 2024 в 13:46

Дано пък следващата Коледа.

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика