Чиновник от протокола на МО падна жертва при скандала с поканите за Богоявление (Обновена)

OFFNews 07 януари 2024 в 15:43 4601 4

Богоявление

Снимка БГНЕС

Експерт в Министерството на отбраната подаде оставка заради неизпратени покани до депутати за водосвета на Богоявление, съобщиха от пресцентъра на МО.

По-рано днес председателят на Народното събрание Росен Желязков поиска от Виетнам, където е на посещениие, обяснение от министъра на отбраната Тодор Тагарев защо депутати и шефове на парламентарни групи не са били поканен на водосвета за Богоявление вчера.

От военното министерство се оправдаха, че са спазили протокола, но малко по-късно се поправиха.

Ето и цялата позиция на военното министерство:

Във връзка с изказването на председателя на Народното събрание Росен Желязков относно поканените официални лица на Водосвета на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия на 6-и януари 2024 г., Министерството на отбраната информира, че организацията на Водосвета, който се провежда традиционно на Богоявление, е съгласно държавния протокол и не е променяна от над 20 години.

Поканите се изпращат на базата на стандартен списък, според протоколните изисквания, който се актуализира периодично. Министърът на отбраната възложи незабавна проверка, която показа, че процедурата е спазена и са били поканени председателят и заместник-председателите на Народното събрание, както и целият състав на Комисията по отбрана.

Установен е пропуск по отношение на председателите на парламентарни групи. Експертът, на когото е възложена тази задача, погрешка е ползвал неактуализиран списък, за което сигнализира сам на ръководството и пожела да подаде оставка от заеманата позиция.

Подчертаваме, че вратите на Министерството на отбраната са винаги отворени за конструктивен диалог с народните представители в интерес на сигурността и отбраната на страната.

"Абсолютно неверни се спекулациите, че съм подала оставката си под нечий натиск", това се казва имейл до медиите от главния експерт в дирекция "Връзки с обществеността и протокол" в Министерството на отбраната на Кристел Чимширова. Тя твърди, че поискала тази позиция да бъде разпространена от Министерството на отбраната, но това не е направено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

4

Бешката

08.01 2024 в 00:19

Кристел, протежето на Томи ваканцуващия, цялата ГРОБ каниканизация.

2550

3

alfakentavur

07.01 2024 в 16:53

То и без това половината партии в парламента са поклонници на рашистката армия

22548

2

dolivo

07.01 2024 в 16:46

браво, айде така да се гледа зорко по всички министерства, и по всички нива с оставки и преглед на производителността.

4642

1

ctef

07.01 2024 в 16:04

Дали недоглеждане, дали умишлено спусната поръчка.
Тагарев е трън в очите на някои, и те ще са доволни ако друг седне в креслото юу.

 
X

Да помогнем на украинските деца!