Павлова зачеркна 4 тунела по АМ "Хемус"

OFFNews 31 март 2016 в 11:10 4998 7

lili
Лиляна Павлова обясни, че скоростта ще е 120 км/ч.,но така се спестяват 100 млн. лв.

Регионалният министър Лиляна Павлова очерта как би трябвало да изглежда новото предложение за строеж на автомагистрала "Хемус". Пред Нова телевизия тя обяви, че четири тунела от стария проект най-вероятно ще бъдат премахнати и по този начин ще се спестят 100 млн. лв.

Според нея всичко това нямало нищо общо със спряната обществена поръчка от премиера Бойко Борисов преди близо месец. Просто тогава магистралата се е проектирала така, че по нея да може да се движат превозни средства със 140 км/ч.

"Тунелите могат да бъдат заобиколени и да не се строят. Отделно може да не направим и някои от виадуктите. Просто на места максималната скорст ще бъде 120, а не 140 км/ч. Май месец пукаме търга за първата отсечка от Ябланица", заяви Павлова.

Тя уточни, че с новата електронна система, за която се пуска обществена поръчка следващият месец, ще позволи да има и маршрутна карта. При нея ще се задава маршрут, ще се плати определената такса за километрите, които ще бъдат изминати и чрез GPS превозното средство ще може да бъде изведено възможно най-бързо до близка магистрала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!