Павлова обеща милион за пеещ фонтан в Плевен

OFFNews Последна промяна на 06 април 2015 в 15:05 1447 2

Снимка mrrb.bg

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова обеща 1 млн. лева. на Плевен за пеещ фонтан.

С тези пари ще може да се довърши втората част от проекта за градска среда и така градът ще има водна каскада и пеещ фонтан. 

"Има обаче едно единствено условие – да сключите договор с изпълнител и до края на годината да го реализирате“, допълни министърът.  

Днес Павлова, председателят на Народно събрание Цецка Цачева и вицепремиерът на еврофондовете Томислав Дончев посетиха Плевен, за да присъстват на официалното откриване на обновената пешеходна зона в центъра на града. 

Реконструкцията на градското пространство е част от проект "Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на централната пешеходна зона на град Плевен" и е на стойност 5 млн. лв. 

По новата Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 Плевен има резервиран бюджет от 60 млн. лв.

Павлова каза, че в периода от 2007 г. до 2013 г. в големите градове са инвестирани над 300 млн. лв. 

„Трудно е да се осигурят пари, но не по-лесно е те да се обърнат в блага. Искам да ви пожелая след някоя и друга година кварталите да изглеждат така, както е центърът, да има повече майки с колички около фонтана“, каза Томислав Дончев. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.04 2015 в 14:30

тоя фонтан и реконструкцията откриват 200 работни места...... От тия 5 млн със сигурност 3 млн са прибрали. В Плевен е ад , безработица и мизерия те фонтани и център тръгнали да ми оправят. Това ли е най важното господа герберюги

06.04 2015 в 16:48

Ние нямаме една улица без дупки в страната, тая фонтани за милиони обещава ...