Quantcast

Павлова обеща 300 млн. лева за Спешната помощ

OFFNews Последна промяна на 08 декември 2014 в 20:46 2630 4

Инвестиции в размер на 300 млн. лева ще отидат за Спешната помощ, като парите ще бъдат отпуснати през 2016 г.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова.

Ако приоритет в този програмен период в Оперативна програма „Регионално развитие“ бяха заведенията за онкологични заболявания, то в следващия програмен период акцентът ще е върху Спешната помощ, обясни Павлова, която присъства на откриването на новия лъчетерапевтичен комплекс в Пловдив.

Експерти в Министерството на здравеопазването в момента подготвят пълен анализ на необходимостта от ново оборудване, линейки, реанимобили, ремонт на Спешни центрове и т.н., посочи министърът.

Най-късно до средата на 2015 г. цялостната визия трябва да бъде утвърдена от ЕК, а реалното изпълнение на проектите ще започне през 2016 г.

Спешната помощ е ангажимент на държавата. Трябва да се спази европейското изискване за време за пристигане на линейката до болния, подчерта Лиляна Павлова.

Заплатите на служителите в Спешна помощ нямат връзка с оперативната програма, но осигуряването на оборудване вече спестява пари на здравното министерство, коментира Павлова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.12 2014 в 01:41

Како ма, до 16-та година няма да е останала Бърза помощ.

Бегай да си режеш там лентичките, като духовния си баща борисов, и не се напъвай да будалкаш хората - все едно никой не те слуша.

08.12 2014 в 23:56

Крали, крали и после обещали от кредита, който ние ще плащаме :D Тая герберастия няма край. Ходи се хвали, че си изхарчила бюджета за саниране на панелки и за да замажеш дупката, която допуснахте в КТБ уж неволно - алчна измет!

08.12 2014 в 21:12

в качеството си на каква ги "обеща" ?
то това да не е циганска сватба ?

08.12 2014 в 21:08

А представяте ли си ако само си вършеха работата от БНБ и създаденото по гербово време ДАНС и следяха по стандартен начин КТБ, а не позволяваха да се източи? КОЙ предупреди Пеевски да си пренасочи парите във FiBank деня преди КТБ да бъде затворено? Сега разбирате ли защо до ББ, ЦЦ и ИФ не е ДП, а 10.