Патриотите пред ново обединение за вота на 11 юли. И Марешки е "за"

OFFNews 15 май 2021 в 14:30 8079 1

Снимка Архив

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки е "за" обединение на патриотични формации за предстоящите парламентарни избори на 11 юли. Това става ясно от прессъобщение на "Воля" до медиите.

Предложение за това направи първо Валери Симеонов (НФСБ), лидерът на останалата под 4-процентната бариера за влизане в Народното събрание ВМРО Красимир Каракачанов в четвъртък даде да се разбере, че приема предложението, като призова за обединение за предстоящите избори лидерите на НФСБ, Атака и Воля и предложи нова формула - при подреждане на листите с кандидат-депутатите в нея да не участват лидерите на партиите.

В днешното прессъобщение на "Воля" се казва:

"Предстои до дни ръководството да излезе с официално решение. Идеята лидерите да отстъпят крачка назад и да не са водачи на листи ще предотврати всякакви атаки по повод минали проблеми между тях, които вече са решени. ПП ВОЛЯ определя като правилен ход евентуалното обединение на партиотичните партии в България. Тази позиция многократно беше изразявана от лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки преди и по време на последната предизборна кампания.

Компромисът и загърбването на егото са важни условия за постигане на такава цел. Идеята лидерите да отстъпят крачка назад и да не са водачи на листи ще предотврати всякакви опити за атаки, свързани с отдавна решени проблеми в отношенията им.

Силно патриотично обединение ще бъде единствената стена пред опитите за налагане на вредната за обществото ни „джендър идеология”. Широко представителство на патриотично настроените избиратели ще може да постави като основен приоритет въвеждане на адекватни антикризисни мерки в подкрепа на гражданите и малкия и среден бизнес, ще бъде отпор на опитите за вмешателство от страна на чужди емисари в управлението на България и ще бъде гарант за защитата на националните интереси.

Такъв патриотичен съюз няма да допусне превръщането и на следващото Народно събрание в поле на омраза, некомпетентност и подмяна на предизборни обещания. Както вече беше съобщено от кабинета на лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки, предстои до дни ръководството да обсъди идеята и да излезе с официално решение".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3040

1

Любомир Димитров

15.05 2021 в 18:26

Е, някой съмнявал ли се е, че Марешки ще одобри заедно явяване на изборите ?!
Нали всячески се старае да забави окончателната присъда на ВКС и постъпването в СЦЗ ?
А номерът с незаемане на водаческо място в изборна листа си абсолютен трик за измама на избирателите.
Като излезат резултатите и ако някой от лидерите на партии не се класира от по-задно място, водачът в листата ще му отстъпи мястото си с един или друг мотив, Добре компенсиран естествено.
Мислете на 11 юли !!!