Каракачанов измисли формула за обединение - предизборни листи без лидери

Георги А. Ангелов Последна промяна на 13 май 2021 в 12:43 6063 2

Снимка Архив/OFFNEWs

Лидерът на ВМРО Красимир Карачаканов призова за обединение за предстоящите избори лидерите на НФСБ, Атака и Воля, като предложи нова формула - при подреждане на листите с кандидат-депутатите в нея да не участват лидерите на партиите.

Според него проблемът при разпада на предишните коалиции не са били партийните членове и депутатите, а лидерите. Затова ги призовавам да помислят за този призив, каза Каракачанов. В Народното събрание трябвало да има “патриоти”, защото “джендър идеологията, нихилизмът и националната безотговорност ще са налице в бъдещия парламент”.

Каракачанов каза това след заседание на изпълнителния комитет на партията, на който са обсъдени приоритетите за предстоящите избори, както и взето решение под каква форма партията ще се яви на предстоящите избори на 11 юли.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов също призова за обединение на патриотите. На изборите от 4 април от ВМРО се явиха самостоятелно, а НФСБ се обединиха с партията на Веселин Марешки. Резултатите - и двете партии бяха под 4-процентовата бариера - 3.64% за ВМРО и 2.73% за „Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ“. 

Ето и пълния текст на приетите от ИК на ВМРО приоритети:

ВМРО - Българско национално движение определя периода от последните парламентарни избори до края на мандата на 45-ото Народно събрание като апотеоз на нихилизма, безотговорността, политическата омраза и националното разделение. Все неща, които в крайна сметка водят до разруха на държавността.

Повече от година ние предупреждаваме, че вкопчени в битки на егото хора и институции ескалират напрежението, противопоставят в лична полза различни групи в обществото и този път води само към упадък и липса на перспектива за страната. И така вече 32 години. Днес срамните резултати са налице: имаме политически среди, които са изпаднали в глуха защита. Имаме и политически сили, които отказват да оправдаят вота на избирателите си и в надцакване с опонентите за някой мандат повече хвърлят държавата в хаоса на поредни избори.

Същите обаче не се посвениха за краткото време, в което контролираха парламентарната власт, да разширят привилегиите си на управляващи и да изменят в своя изгода изборните правила. Не се посвениха дори да жертват националния интерес и да влязат в договорки с антибългарски сили, осигурявайки възможност за безпрепятствена намеса на ислямиста-диктатор Ердоган във вътрешните ни дела. Нищо, че същият често оспорва българската принадлежност на градове като Кърджали, Ямбол и Бургас, включвайки ги в „сърдечните“ граници на своят неоосманистки блян.

Българите, които преди година поискаха промяна, получиха, както и предупреждавахме, подмяна.

Осъзнавайки отговорността си като най-голямата патриотична партия в България, доказала верността си към националните идеали, традициите и християнските ценности, ВМРО заявява своята готовност да започне работа за обединение на формациите от патриотичния и консервативен спектър. Обединение не механично, което междуличностните отношения на лидерите биха могли да взривят, както се случи с коалицията Обединени патриоти, а обединение ценностно, базирано на общи приоритети и решения по най-важните за България проблеми. Без „-фили“ и „-фоби“. Патриотизмът за нас е в принципа българския интереси над всичко, а не любов към Русия, САЩ или някой друг преди България.

1. Националното разединение и политическата омраза са основен проблем. БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ НАЦИОНАЛНО ПОМИРЕНИЕ И ЕДИНСТВО, за да гарантира развитие и благополучие на гражданите си. Политическото противопоставяне е нужно само на мимолетни политически актьори, лишени от чувство за държавност, които без него не биха имали основание за съществуването си. Ние от ВМРО за пореден път казваме, че за силна държава е нужно да бъде възроден авторитетът на институциите. Укрепването на българската държавност е била винаги основна цел на ВМРО.

2. Демографската катастрофа е проблем, към който ВМРО от две десетилетия се опитва да привлече общественото внимание. Българите продължаваме да бъдем най-бързо изчезващата нация в Европа. С 40 хиляди годишно намаляваме като етнос. Необходими са бързи, комплексни и адекватни мерки. Подкрепа на грамотната раждаемост, активни просемейни политики и програми за завръщане на нашите сънародници от чужбина са част от спешните мерки, които трябва да се предприемат. Има и други решения, насочени към преодоляване на регионалния дисбаланс, данъчни облекчения за всяко дете, безплатни детски градини, безплатни учебници до 12-и клас, премахване на ДДС при закупуване на жилищен имот от младо семейство; насърчаване на земеделието като семеен бизнес и т.н.

3. Основна заплаха пред България са опитите за подмяна на националните, семейни и християнски ценности, върху които е изградено обществото ни - от страна на една радикална неолиберална идеология, чиито представители с болшевишки методи налагат тезите си, преследват опоненти и инакомислещи и поставят под съмнение самия смисъл на думата „демокрация“. ВМРО единствена противодейства решително на тази тенденция чрез отхвърлянето на Истанбулската конвенция и нейните метастази в българското законодателство и ще продължи да воюва за отстояване на НОРМАЛНОСТТА.

4. Проблемът с пълзящата циганизация на страната също дълго време се прикрива заради политическа коректност или тясно партийна електорална изгода. Считаме за неотложно приемането на Концепцията за интеграция на маргинализираните цигански общности чрез приучаването им към труд, образование и спазване на законите в държавата, която Красимир Каракачанов внесе в Министерски съвет. Иначе бумът на маргинална раждаемост, почиваща върху източване на социалните фондове и генерираща криминален произвол, скоро ще застраши гражданския мир в страната. За да се спре политическия флирт с маргиналите, избирателното право трябва да бъде обвързано с конституционното задължение за образование и владеене на български език. Неграмотните - лица, неизпълнили конституционното си задължение за образование до 16-годишна възраст, да нямат право да гласуват.

5. В геополитически план са нужни повече твърдост и последователност:

- Необходима е твърдост в отстояването на националния ни интерес в междудържавните отношения. Никакъв компромис с историческата истина за българския произход на населението в Македония! Подкрепа за тази страна за членство в ЕС, само когато се откаже от антибългарския македонизъм, издигнат днес в държавна идеология и възпитаван чрез образователната система.

- Категорично България трябва да каже: Не на неоосманизма, не на нелегалната имиграция.

- България следва да се превърне в активен фактор за противодействие на насажданата чрез брюкселската бюрокрация джендър идеология. Еманципиран и добронамерен делови подход с „великите сили“.

6. Спешни мерки за подкрепа на бизнеса и на обикновените хора в пост-ковидната обстановка.

- Протекция на малките и средните фирми чрез пакет от мерки за преодоляване както на последиците от икономическата пост-ковид криза, така и като цялостна програма за насърчаване на инвестициите, на иновациите и т.н.

- Приемане на Закона за частния фалит, който ще гарантира на добросъвестните длъжници втори шанс за нормален и достоен живот.

- Намаляване на законоопределената наказателна лихва до поносим размер като функция на ОЛП. Недопустимо е при почти нулевите му нива тя да е 10 пункта над него.

- Премахване възможността банките да искат заповед за изпълнение по чл. 417 от ГПК, без да докажат вземането си. Преустановяване на дейността на т.нар. „колекторски фирми“ по отношение на потребителски дългове.

- Ще започнем дебата за прекратяване на дейността на частните съдебни изпълнители, като съдебното изпълнение да бъде поверено само на държавните съдебни изпълнители към съответните съдилища.

7. За нас от ВМРО е нужна радикална промяна, за да може България да излезе от блатото на застоя! Нужна е нова Конституция, която да промени правилата, защото смяната на личности и политически проекти в управлението не дава резултат. Нужна е ясна отговорност от всеки носител на власт - от президента до чиновника или съдията. А това означава:

- Президентска република - т.е. пряк и мажоритарен избор на изпълнителната власт.

- Следва да се намали броя на депутатите, съответно на намалялото от 1990 г. население и да се въведе механизъм за отзоваването им от страна на гражданите.

- Въвеждане на регионално самоуправление и разширяване на правомощията на общините.

Това са част от идеите ни за нова Конституция, която трябва ясно да обяви България за еднонационална държава, без еднополови бракове и свободна от джендър пропаганда. Готови сме да предизвикаме и допитване до народа по тези въпроси.

На база на тези виждания ВМРО обявява, че е готова за диалог с всяка партия или обществена организация, която ги припознава, и е готова да подкрепи нашите усилия за градивна промяна в България с цел благоденствието на българския народ и отстояване изконните му духовни устои.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3493

2

zuljin

14.05 2021 в 12:02

Обединен бардак в близост до Централна гара може да си направите!!!

990

1

Grigor Arssov

13.05 2021 в 15:24

Абе народа помни, че 4 години крепихте такойто на бай0ня... а и специалистите казват, че 2+2 в тая работа не правят 4.... така, че гушкайте се с герб и колективно скачайки в тоалетната, а последният да пуска водата неколко пъти!!!!
 
X