Ексклузивно От четвъртък навсякъде на закрито само със зелен сертификат

'Патриотите' изхвърлиха депутатите от 'Атака' от комисии

Георги А. Ангелов Последна промяна на 19 декември 2019 в 14:38 2744 1

Депутатите от “Атака” днес бяха извадени и от парламентарните комисии, след като бяха изключени през лятото от парламентарната група на “Обединени патриоти”. Народните представители гласуваха няколко предложения за промени в съставите на комисиите. Освобождаването на депутати от “Атака” налага разместване на депутатите от ВМРО и НФСБ, които останаха под същото име на коалицията. Предложенията са внесени от Валентин Касабов (НФСБ) и Искрен Веселинов (ВМРО).

Христиан Митев (НФСБ) бе освободен от комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и бе преместен за член на комисията по култура и медии - на мястото на депутата от "Атака" Станислав Станилов. Според правилника на Народното събрание един народен представител може да участва в две постоянни комисии, като сега Митев е и член на правната и е неин заместник-председател.

Александър Сиди (ВМРО) пък излиза от комисията за взаимодействие с неправителствените организации и гражданите, на която в момента е заместник-председател. От комисията по вътрешна сигурност и обществен ред бяха извадени лидера на "Атака" Волен Сидеров (който стана общински съветник) и заместникът му в партията Десислав Чуколов, като вместо тях в нея влезе Сиди.

Павел Шопов ("Атака") бе изваден от социалната комисия. Там обаче остават Калин Поповски и Сиди от "воеводите".

Променен е съставът на бюджетната комисия, която е една от най-важните, депутатката на Сидеров Маргарита Николова, която сега е редови член, беше заменена от Александър Сабанов (ВМРО), но вече като зам.-председател.

Петър Петров (НФСБ) излезе от състава на комисията по околната среда влезе в тази по икономическа политика и туризъм. От нея пък са освободени Сабанов и лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който сега е зам.-председател.

Павел Шопов протестираше при гласуването на всяка промяна и сравни действият на мнозинството към депутатите от “Атака” с действията на съветската армия в България.

Бившите депутати на Волен Сидеров ще загубят и сериозна част от приходите си, които получаваха, като членове на комисии. За участие в една комисия се получава 15% заплата, което е около 570 лв. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

1

Billy111

19.12 2019 в 14:57

Тези от Атака въобще не трябва да бъдат допускани до политиката, нищо не вършат, а само скандали правят. Не ни трябват такива.