Патриотичният фронт изключва Полина Карастоянова от парламентарната си група

OFFNews Последна промяна на 03 декември 2015 в 12:24 4976 3

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че оттегля политическата си подкрепа от депутата Полина Карастоянова и ще предложи тя да бъде изключена от парламентарната група на Патриотичния фронт.

Причината е, че Карастоянова е участвала активно в изготвянето на законопроекта, който наложи ограничения за варенето на ракия. От ПФ бяха твърдо против ограниченията и нарекоха текстовете "лобистки".

По думите му Карастоянова е защитавала интересите на големите прозиводители на алкохол. Симеонов обясни, че заявява публично позицията си, преди депутатката да разбере, че ще бъде поискано изключването й. Той заяви, че това не е единственото провинение на Карастоянова, но не даде други примери.

Очаква се във вторник парламентарната група на ПФ да обсъди искането за изключването на Карастоянова. Тя беше избрана за депутат от гражданската квота на НФСБ.

„Ние сме във формат коалиция. Има втора партия – ВМРО. Без нейно съгласие, по чисто етични съображения, ние не можем да налагаме такова решение", каза Симеонов. 

Той обаче отказа да каже дали ще поиска Карастоянова да се оттегли от парламентарната комисия по култура, на която сега е председател.

Депутатът от ПФ Емил Димитров също защитаваше ограниченията за варенето на ракия. Той обаче е от ВМРО и Симеонов отказа да коментира дали ще иска и неговото изключване.

Новите ограничения за бяха приети в пленарна зала на второ четене в средата на миналия месец с промени в Закона за акцизите и данъчните складове.Днес от ПФ заявиха, че внасят законопроект, който да премахне "лобистките" текстове от закона.

Те предлагат да отпаднат поправките, според които малкият казан за ракия вече ще с обем до 500 литра, а не до 1000, както беше преди. Искат още ракия да може да се вари целогодишно, а не само от 1 юли до 31 декември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.12 2015 в 13:46

Как е възможно тази неука жена да участва в законопроекти?

03.12 2015 в 12:37

"Причината е, че Карастоянова е участвала активно в изготвянето на законопроекта, който наложи ограничения за варенето на ракия." Кой казва, че това е несериозна партия. Я ги вижте какви сериозни мъже са.....Евала, машалла.

03.12 2015 в 12:32

И дия почнаха да се люспят... Перфектно, още един неофициален член на ПГ на ГЕРБ