Паси: Ние сме между ''Мисията невъзможна'' и ''Умирай трудно''

OFFNews 22 октомври 2022 в 10:39 2392 3

Плевнелиев и Паси

Снимка БГНЕС

Плевнелиев и Паси днес се срещат с ГЕРБ и партията на Янев

Бих определил нашата мисия като нещо по средата между "Мисията невъзможна" и "Умирай трудно", заяви преди срещата на контактната група в Народното събрание Соломон Паси.

Той и президентът Росен Плевнелиев днес започват разговори с политическите сили в 48-ия парламент. Идеята за контактната група беше на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Първата среща е с парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Плевнелиев посочи, че целта е да се търси решение по национални приоритети, които да бъдат заложени в дневния ред на Народното събрание.

"Нямаме его"

Ние с д-р Паси се нагърбихме с нелеката задача да накараме политическите партии да излязат от окопите, да си говорят, да търсят заедно съгласие. Това не означава, че говорим за каквото и да било създаване на коалиция, напротив - по най-прагматичния начин - едно по едно, ще минем по един много дълъг лист с приоритети, които са неотложни. Нямаме его, изхождаме от съображенията, че трябва да се работи за работещи институции, коментира Росен Плевнелиев.

Той уточни, че приоритетите са свързани с интегрирането ни в Шенген, превъоръжаване на Българската армия, с Плана за възстановяване и устойчивост, борбата с корупцията.

Ще питаме всички партии дали са готови да търсят решение по тези приоритети и ако са, дали са готови - с чийто и да е мандат - да поемат отговорносот за съставяне на правителство, каза Росен Плевнелиев.

Срещата с ГЕРБ

На първата среща на контактната група от страна на ГЕРБ-СДС дойдоха Десислава Атанасова, Томислав Дончев и Даниел Митов.

Десислава Атанасова каза, че срещите на контактната група са част от търсенето на начин за диалог между политическите сили в една твърде сложна ситуация на кризи, пред която е изправена държавата.

Символно е, че тези срещи се провеждат в сградата на българския парламент, защото, ако се абстрахираме, че вече е клише "Съединението прави силата", е редно сега да покажем силата на съединението, да загърбим политическите си пристрастия и да търсим диалог, коментира тя.

Днес в 13:00 часа е срещата с "Български възход".

В понеделник предстои среща с ДПС. Писмени откази за срещи са получени официално от "БСП за България" и "Продължаваме промяната".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5426

4

Бай Пешо от Перни 6

23.10 2022 в 01:35

Иван Вазов :


Но скоро народа във злоба
спуснa се, когато узна
де Юда намери си гроба,
кат втори път бога разпнa,
и камъне град заваляха
с ругателства грозни в трапът,
пътеки безчет пропълзяха
по пустий през векове рът.
Избягаха гадове смрадни,
остана издайникът сам,
затрупан от камъне хладни,
със храчки, проклятья и срам.
Столетья течаха в окови,
столетья на сълзи и страх –
столетия камъне нови
валяха въз Юдиний прах.
Днес грее светата свобода,
свободен е прежния роб,
но камъне йоще народа
изпраща въз Жидовий гроб.

14469

2

случайно прочетох

22.10 2022 в 13:01

Мисията на тия двамцата, трябва да е да се скрият и да не се показват!!!

 
X

Подкастът на OFFNews