Първо заседание на кабинета 'Петков': Помощ за пострадалите от наводненията, зеленият сертификат за МС се отлага (обновена)

Йорданка Веселинова 14 декември 2021 в 12:22 8977 2

Първият неотложен проблем за кабинета са последиците от наводненията, съобщи премиерът Кирил Петков на извънредното първо заседание на редовното правителство днес.

Той заяви, че още утре ще бъдат извикани областните управители на Смолян, Благоевград и Кърджали. Причината са няколкото застрашени мостове в тези области. На срещата ще присъстват министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов и вътрешният министър Бойко Рашков.

Днес премиерът ще издаде и заповедта за задължителен зелен сертификат за сградата на Министерския съвет. По време на заседанието трябва да бъде обсъдено и въвеждането му за всички останали министерства, бе съобщено в началото на заседанието.

След края му стана ясно, че тази идея засега се отлага.

Петков заяви, че за държавната администрация също трябва да важи зелен сертификат, но първо ще бъде направен правен анализ за въвеждането му. Очаква се той да е готов до четвъртък. Зелен сертификат ще бъде въведен първо в МС, а после и в останалите ведомства. Той подчерта, че гражданите, които нямат сертификат, ще могат да влизат в министерствата. 

След края на заседанието министър-председателят съобщи още, че ще бъде отпусната помощ за пострадалите от наводненията. Размерът и обхватът ѝ ще бъдат уточнени допълнително.

Той заяви, че първата му поява в Брюксел няма да е следващата седмица на заседанието на Европейския съвет. По думите му в страната има по-неотложни проблеми и на тази среща ще отиде президентът Румен Радев.

Петков съобщи, че е разговарял с македонския си колега Зоран Заев. Те са потвърдили ангажимента си за сформиране на работни групи, които да започнат работа и да постигнат резултати най-късно до януари.

*Текстът е обновен след края на заседанието на МС 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

16.12 2021 в 00:54

Господи! Поредното корпоративно юпи(((
Дано поне Бойко Рашков свърши нещо, преди борисов пак да започне да замеря депутатите с камъни.

11936

1

Христо Венев

14.12 2021 в 14:34

Джендъридеологията по същество е напълно еднаква с тая на ковидистерията, с противоправната си етика и аморална същност на т.н. "зелени сертификати" и насилствено фъксиниране. Явно в един и същи център се приготвят идеите за генномодифициране.