Първо дело срещу местния вот в София влиза в съда

OFFNews 09 ноември 2015 в 07:24 2805 1

Първото дело срещу резултатите от местния вот в столицата ще се гледа днес. Административният съд ще заседава по жалбата на БСП - София за касиране на изборите за кмет и общински съветници. 

Заседанието е открито, а жалбата бе внесена на 4 ноември от лидера на столичните социалисти Калоян Паргов и кандидатът за кмет проф. Михаил Мирчев. 

"Още след първия тур обявихме, че ще внесем жалба за цялостно касиране на изборите за кмет на София и за общински съветници. Основание за това ни дават близо 80% от протоколите, които са поправяни и преправяни в изборната нощ на ужаса в Арена "Армеец", обяви Паргов, като внесе жалбата в ОИК-София. Калоян Паргов обясни, че в много от протоколите има поставени под изискуемия минимум подписи, които удостоверяват направените корекции в числата в тях. 

Рекордните 27 жалби са подадени срещу резултатите от местните избори в София, съобщиха от Общинската избирателна комисия в столицата. 

Партия "Зелените" и кандидатът за кмет Мария Календерска поискаха от Административния съд в София да спре решението за встъпване в длъжност на новите съветници, но то не бе уважено.

Срещу избора на Йорданка Фандъкова за кмет на София са внесени три жалби до момента. Първи жалба е подал Николай Гацев, председател на клуб на СДС в район "Оборище". Втората е от кандидата на коалиция "БСП Лява България" Михаил Мирчев в лично качество, а третата е от името на БСП. 

Оспорват се и изборите за кметове на районите "Студентски", "Оборище", "Овча купел", "Възраждане", "Триадица" и "Младост".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!