Първанов започва да прави партия от АБВ, не смята, че вотът ще мине

Нели Чолашка 29 май 2014 в 16:56 4116 3

Движение АБВ

Георги Първанов официално обяви, че движението АБВ ще стане партия. Регистрацията й обаче е възможна чак след три месеца - края на август/началото на септември, защото такова е технологичното време за регистрация на нова политическа сила. Името на партията ще е АБВ.

Лидерът на движението напомни, че се е обявил в подкрепа на предсрочни избори. Те са нужни, не само заради резултатите от изборите за Европейски парламент, но и заради факта, че парламентът и правителството са неработещи.

Той обаче предрече неуспех на поредния вот на недоверие срещу правителството, който ще се гласува утре сутринта в парламента, защото мнозинството ще иска да натрие носа на ГЕРБ. Това не означава, че на другия ден няма да бъде разпуснат парламентът, уточни Първанов.

Според него самото мнозинство ще предизвика предсрочни избори и след тях ДПС ще се оттласне още по-нагоре, а БСП ще затъне като воденичен камък, с което ще плати за това управление.

С изборите за Европарламент, беше заличен митът, че хората избират между ГЕРБ и БСП - за тях гласуваха 16-17% от всички хора с право на глас, коментира водачът на листата на АБВ Ивайло Калфин.

"Тези избори бяха триумф на Цветановщината. Каквато и непоносимост да имам към Цветан Цветанов, трябва да призная, че доказа, че може да прави избори. За ДПС тази работа свърши Делян Пеевски", коментира Георги Първанов.

От АБВ дадоха пример за манипулация на изборите протоколът от полският град Лекница, от който излиза, че там са гласували без грешка 231 души и всички за ДПС. Председател на секцията е Сюлейман Сюлейман.

По техни данни има и други подобни протоколи от малки градове в страната.

По думите на Георги Първанов решението на проблема с купуването на гласове е задължителното гласуване. 

Движението отчете пред медиите и разходите си за предизборната кампания - събрали са от дарения 297 хил. лв. и са похарчили за кампания в медиите и за бензин 294 хил. лв.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!