Първанов: Станишев - еврокомисар е по-страшно от Пеевски - шеф на ДАНС

OFFNews 05 юли 2014 в 11:52 28867 16

Ако Сергей Станишев бъде излъчен за еврокомисар, ще се стигне до нагнетяване на напрежение в обществото, по-сериозно дори и от това, което предизвика скандалното назначаване на Пеевски за ръководител на ДАНС.

Това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов пред радио К2.

Ако правителството номинира Станишев за еврокомисар, левицата ще загуби следващите избори още по–катастрофално, предупреди той.

БСП е изправена пред необходимостта от неизбежна нужда от промяна във върха на своето ръководство. За лидер на левицата трябва да бъде избран диалогичен, разумен политик, с добра организационна култура, посочи Първанов.

В противен случай, левицата може да се впусне в поредица от експерименти и негативни сценарии, нещо което преди време се случи на СДС и доведе до срив в тази партия, обобщи той.

Няма разумно обяснение за това, че оставката на кабинета “Орешарски” е отложена за края на юли. Явно пред управляващите има нерешени въпроси. Tе, образно казано, се опитват да играят като в белота за „последно десет“, каза Първанов.

Според него, към непубличните мотиви за отлагане на оставката на правителството вероятно принадлежи и решението за изграждане на седми блок в АЕЦ “Козлодуй“ от „Уестинг хаус“. Ако такава процедура бъде предприета, България ще приеме строежа на реактор два пъти по–скъп от този в Белeне, твърди той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!