Първанов: Мога пак да бъда успешен президент, както съм бил

OFFNews 24 януари 2016 в 18:23 18867 38

Снимка БГНЕС

Лидерът на АБВ Георги Първанов.

"Мога да бъда успешен президент, както съм бил", заяви лидерът на АБВ Георги Първанов пред Канал 3.

Той беше категоричен, че Констутицията не изключва варианта да е държавен глава за трети мандат, след двата поредни от 2002 до 2012 година.

Първанов посочи, че в Конституцията е записано, че президентът има право да повтори само още един мандат, но ако сега се кандидатира, той ще бъде новоизбран. Лидерът на АБВ все пак посочи, че Конституционният съд е единственият, който може да каже дали е прав в разсъжденията си.

"Кой обаче ще бъде кандидатът, дали нашата политическа сила ще издигне еднопартийна кандидатура, или ще подкрепи някой заедно с други партии, ще стане ясно до края на април", посочи Първанов. Като потенциални кандидати той посочи свои секретари и съветници, които са били и са на ключови длъжности в държавата, но не посочи имена.

Той повтори и идеята си за президенти за могат да се кандидатират българи, които в момента не са в страната. "Защото нашите сънародници в чужбина да имат правото да ни избират, а да нямат правото да бъдат избирани", попита Първанов.

Лидерът на АБВ посочи, че като президент е бил сериозен коректив. "28 пъти съм налагал вето, една трета са приети от парламента, още една трета не са гласувани, което пак го приемам за успех", посочи Първанов.

Според него парламентът се е изгаврил с референдума на Росен Плевнелиев.

Първанов изрази мнението, че най-големият проблем на България е демографската криза, защото нацията ни загива и умовете на държавата ни отиват навън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!