Първан Симеонов: Слонът, който всички се правят, че не виждат, е референдумът на ''Възраждане''

Архитектът на сглобката между ГЕРБ и ПП-ДБ е Христо Иванов, каза социологът

OFFNews 02 юли 2023 в 12:09 10292 11

Първан Симеонов

Снимка БГНЕС/Марин Каравелов

Първан Симеонов

Слонът в стаята, който всички се преструват, че не виждат, е референдумът за запазването на лева като национална валута на "Възраждане". Каквото и да стане с референдума, "Възраждане" печелят от това.

Това заяви пред БНР социологът Първан Симеонов от "Галъп Болкан Интернешънъл". Срокът на Народното събрание да реши какво ще прави с референдума на "Възраждане", които събраха над 600 000 подписи за инициирането му, е до 7 юли. 

"Ако им спрат референдума, това ще предизвика не просто поредни политически бонуси за "Възражданe", а чисто човешка симпатия към подписка на 600 000 души, за която някои се преструват, че не съществува. Така обаче работи демокрацията", коментира Симеонов.

По думите му в България се заражда генерална опозиция на мейнстрийм посоката (б.а - общоприетата), като подчерта, че не става дума само за "Възраждане". Симеонов каза, че е нужно да се предложат по-балансирани идеи в тази посока, за да може хората, представляващи това пространство да се припознаят.

Според него това са двете съставки на българското общество - творческата, интелектуална част и местната, консервативно ориентирана общност.

"Архитектът на сглобката ГЕРБ и ПП-ДБ е Христо Иванов"

По думите му архитектът на "сглобката" между ГЕРБ и ПП-ДБ е Христо Иванов. Той посочи, че интересите на двете партии са се синхронизирали и затова може да се каже, че управлението им има потенциален живот, но се със сигурност не е стабилно.

"Караниците са им важни за да пазят идентичността си. ПП-ДБ знаят, че с тази коалиция залагат на карта своята идентичност и съответно - съществуване", каза Първан Симеонов.

Според него между "Възраждане" и всички останали политически сили се отваря сериозна електорална ниша, която обаче не е ясно дали БСП ще успее да заеме. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

13

Far Rider

03.07 2023 в 10:00

Предлагам и един референдум за излизане от ЕС, после от НАТО. Така хората от тези две организации ще се освободят от руските шпини в тях, Русия ще загуби възможността да има пряк достъп до секртена и строго секртена информация, а Задунайская губерния ще се върне там където й е мястото - в Евроазийския съюз. Генерал-губернаторът ще направи всенародни тържества с откриване на пилона в РОжен в присъствието на Мутрафонова. А може и бащицата Путин да покани. Още повече, че според Късопишкин той не ни е враг и няма да го арестуваме!

22548

12

dolivo

03.07 2023 в 07:50

Не сме пряка демокрация и има причина за това. Погледни средния гласоподавател каква картинка е професионално и технически, и ще разбереш.

Напълно неподготвен за собственото си управление.

Затова сме представителна демокрация, а разплащателната система е технически въпрос от икономиката.

Все едно да гласуваш какъв компютър да се използва за сървърите на НАП.

Олигофрения.

Възраждане са особено вредни в това отношение.

4638

11

Того

03.07 2023 в 05:04

Референдумът на "Израждане" против еврото е като референдума за присъединяването на Крим към Руzия.

345

9

Джендо Джедев

02.07 2023 в 21:13

NMVP,

Аха, спазването на Конституцията било тоталитаризъм... Хахахахахаха!

345

7

Джендо Джедев

02.07 2023 в 21:06

NMVP,

Не ти се чете писаното, пробвай пак! ;)

345

5

Джендо Джедев

02.07 2023 в 20:35

NVMP,

Само дето България е представителна демокрация. А референдум по експертен въпрос, особено в държава с 80% дебили, е не демокрация, а даване на заредена пушка на малолетен.

А бе, като спомена соца, мурзилките не искахте ли точно той да се върне?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика