Ексклузивно Иван Калчев - Глиги: Връщам се, за да участвам в същата война, но с други средства

Първа среща на депутатите от 46-ото НС преди старта на парламента

OFFNews Последна промяна на 19 юли 2021 в 19:08 2990 0

Снимка БТА

Парламентарните сили в 46-ото Народно събрание проведоха техническа среща, за да обсъдят дневния ред на предстоящото първо пленарно заседание.

Президентът Румен Радев свиква парламента на 21 юли, сряда.

Участници на срещата заявиха, че са били разпределени местата в залата, както и са били обсъдени процедурите по номиниране на председател и зам.-председатели на НС, без да се обсъждат конкретни имена.

Коалициите „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ изразяват готовност за преговори за възможностите за съставяне на правителство с „Има такъв народ“.

След срещата лидерът на ИМВ Мая Манолова заяви във Фейсбук профила си:

"Очакваме ИТН да представят предложението си за кабинет. Нашите приоритети остават непроменени: по-високи доходи, преизчисляване на пенсиите, подкрепа за обикновените хора и бизнеса.
Ние бихме подкрепили Ива Митева за председател на парламента, а нашето предложение за зам.-председател ще бъде Таня Дончева."

Очаква се утре всяка от парламентарните групи да проведат заседание, на което да определят партийните кандидатури за шеф и зам.-шеф на Народното събрание.

На срещата от ГЕРБ отново са предложили пленарните заседания да се провеждат в ремонтираната сграда на бившия Партиен дом, но са останали сами в искането си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови