Партията на Слави и ''Изправи се! Мутри вън!'' отхвърлят проектокабинета на ГЕРБ

OFFNews 20 април 2021 в 14:59 10782 0

Снимка БТА, архив

Арман Бабикян

"Има такъв народ" и "Изправи се! Мутри вън!" обявиха, че няма да подкрепят предложеното правителство от първата политическа ГЕРБ-СДС.

От двете парламентарни формации коментираха въпроса пред БНР днес, минути, след като номинираният от премиера в оставка Бойко Борисов за министър-председател на ГЕРБ-СДС Даниел Митов получи мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

Арман Бабикян ("Изправи се! Мутри вън!") пожела здраве на премиера в оставка, но отхвърли възможност проектокабинета да получи подкрепа в този парламент. "От нас ли? Шегувате ли се - попита Бабикян в отговор на въпрос ще подкрепят ли проектокабинета на ГЕРБ-СДС, цитиран от БНР. - По принцип не знам, ако те имат някакви техни принципи - да ги предложат. По нашите принципи - не".

Той коментира и състава на предложения от Борисов кабинет, и по-специално номинацията на Любен Дилов-син за министър на туризма.

"Дилов на туризма е впечатляващо, наистина. Сигурен съм, че дайвингът ще напредне в България и ще имаме сериозна школа! Калин Вельов (предложен за културата) предполагам, че господин Рашидов го е издигнал“.

От своя страна Драгомир Петров от "Има такъв народ" коментира:

"Чудесен е! Чудесен!! Въпросът е да има кой да го подкрепи! Това са му кандидатурите - прекрасен кабинет. Нека да търси подкрепа, дано да успее".

Дали предложеният от ГЕРБ-СДС кабинет ще бъде подкрепен или отхвърлен от мнозинството в Народното събрание предстои да стане ясно. То се събира утре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови