Партията на Николай Цонев отказа да участва в "шоуто "Избори 2017"

OFFNews Последна промяна на 06 февруари 2017 в 09:56 3131 2

Партията на Николай Цонев отказа да участва в

Партията на бившия военен министър Николай Цонев "Нова алтернатива" обяви, че няма да участва в предстоящите парламентарни избори. Решението е взето на събрание на Политическия съвет на партията. Основният мотив за отказ от участие е това, че изборите ще бъдат проведени по старите правила без да бъде зачетен вотът от референдума на Шоуто на Слави. 

"ПП „Нова алтернатива“ изповядва патриотично-либерални ценности. От самото ѝ учредяване до сега партията си поставя като приоритет да участва във формирането на ново разумно, почтено и последователно управление в полза на всички граждани. Именно в преследване на тази цел, ПП „Нова алтернатива“ подкрепи въпросите от проведения Референдум на 06 ноември 2016г. и застана заедно с болшинството български избиратели зад желанието за промяна на избирателната система в България", се посочва в съобщение от партийния офис.

От партията изразяват съжаление, че гласът на народа е бил пренебрегнат от управляващото правителство на ГЕРБ и то не е придобило задължителна форма. 

"Колелото на политическия живот продължи своя начертан ход по старому и предстоящите избори за народни представители се появиха като ярък образец за незачитане желанието на народа от властимащите.

ПП „Нова алтернатива“ не може да бъде съпричастна с това потъпкване на демократичността в България и за това няма да участва в шоуто, наречено „Избори 2017“, чиято единствена цел и резултат ще бъдат да затвърди мястото на партиите от статуквото в българския парламент.

ПП „Нова алтернатива“ ще продължи да използва всички налични законови методи извън светлините на предизборната кампания, за да постигне целта си, а именно постигане на истинска парламентарна демокрация и гарантиране на шансовете на индивида и върховенство на реда и правото в обществото ни", се посочва още в съобщението на партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови