Партията на Христо Иванов ще се финансира от заем

OFFNews 14 декември 2016 в 11:20 7602 8

Христо Иванов: Правим всичко възможно да се регистрираме до изборитеПартията на Христо Иванов ще се финансира от заем

В момента обмисляме възможността да получим банков кредит, за да можем да се финансираме, до момента, в който партията е регистрирана. И вече може в рамките на много стриктните законови изисквания за дарения".

Това заяви пред Нова тв бившият правосъден министър Христо Иванов, който наскоро обяви, че създава партия „Да, България“. Иванов е категоричен, че партията ще работи при пълна финансова прозрачност, "така че да е ясно, че никой не седи зад нас". Над 1200 души вече са се заявили участие в новия проект само за три дни след обявяването му. "Хората разпознават, че това е автентично нещо, което идва, не само защото просто в един момент някой телевизионен водещ е решил да прави нещо, а е част от цялото усилие, на мен, на целия екип около мен в министерството", поясни той.  

"Ние правим партия, защото има страшно много нормални хора, които разбират, че ако искаш да правиш бизнес в България, независимо от това едър или дребен бизнес, ако искаш да има промяна в образованието или здравеопазването, трябва да се справим с корупционната чума", заяви той. Иванов обясни, че едва тогава може да се говори за нормални пенсии. 

По думите му има много хора в страната, които са обречени на системна бедност заради "това чудовищно крадене, което се случва". "За да могат един, двама, пет души да са млади успешни хора, трябва много други да нямат право на мечти, да нямат право да успяват, да правят бизнеси, да бъдат изтиквани от бизнеса", каза Иванов. 

Иванов обясни, че в България има системен проблем с прокуратурата и правосъдието. "Това е партия, която се създава, за да наложи това решение", каза Христов, като обясни, че това няма да е борба срещу "конкретна персона". "Имаме твърде големи проблеми, които трябва да решим, за да си поставяме персонални войни за цел. 

Той отговори на представляващия ВСС Димитър Узунов, който обвърза съдийските протести с формирането на новия проект, около Иванов:

"Искаме да решим проблемите, от които те живеят. Защото г-н Узунов, при една нормална кариерна селекция, при една отчетност и една отговорност за действията си, първо, изобщо не би си мечтал да бъде член на ВСС, второ, да остане, след нещата, които излизат за него, и още един ден като негов член". 

"Време е сами да се оправяме и да престанем да чакаме Брюксел да ни каже какво да правим", допълни ексминистърът.

Както виждаме, сериозна воля за борба с корупцията по високите етажи на властта в България няма. Българската политика е едно обединение на онези, говоря за системните партии, както ги нарича Цветанов, които искат за тази тема да не се говори. Ако се говори - това да бъде чиста имитация. Ние изчерпахме всички граждански средства на експертно говорене, на медиен натиск, обясни той. По думите му медиите у нас си вършат работата, но проблемът е, че няма институционална реакция. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

8

Victimized

14.12 2016 в 14:49

"Тоя за канарчета ли ни взе!? Да каже коя банка дава заеми на партии без да иска имоти или активи за 2 пъти повече като залог!?"

"В момента обмисляме възможността да получим банков кредит, за да можем да се финансираме, до момента, в който партията е регистрирана. И вече може в рамките на много стриктните законови изисквания за дарения"."

Те даже ще теглят кредит преди да се регистрират, а после с дарения. Интересното е като какви ще го вземат този кредит, като частни лица, като фирма..
Проблема идва от даренията, те са начина на политиците да кажат, ми те ни ги дариха тези пари, но те не стоят зад нас.
Само дето много малко са хората на този свят които вярват, че пари се даряват безвъзмездно особено пък на политици.....

10952

5

Мойри

14.12 2016 в 13:09

Това е истината. Другото го правим 27 години и така и няма политик в затвора. Само , че няма достатъчно умни готови да го подкрепят, а има такива, които ще гласуват за още от същото!

13604

1

In Trum we trust

14.12 2016 в 11:51

Тоя за канарчета ли ни взе!? Да каже коя банка дава заеми на партии без да иска имоти или активи за 2 пъти повече като залог!? Христо кажи си за олигарха Прокопиев, това го знае цяла България бе!