Партия на зелените представи евролистата си

Последна промяна на 10 май 2019 в 18:47 1432 2

Партия на зелените представи листата си с кандидати за Европейски парламент.

Валентин Симов – говорителят на партията влезе в роля на водещ и представи кандидатите Владимир Николов- председател на партията, Евгения Гергова юрист от град Дупница, Илияна Вакъвчиева икономист. Людмила Велинова от Перник, която е банков експерт, Христо Дунчев –бизнес икономика, изпълнителен секретар на партията.

Представяме нашата визия за Европа в няколко послания, които поставят въпроса що е то Европа, нация-държава ли е, и има ли поза от това за нас.

Владимир Николов отбеляза, че на 26 май за трети път ще избираме представители от България за европейския парламент, но за съжаление фокусът отново се измества от главната тема, а тя е Европа на нациите или държава Европа. Това положение на несигурност е отбелязано още през 2017 година от председателя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер, който представи пред Европейския парламент пет сценария за развитие на Европа. За съжаление така наречената Конституция на Европейския съюз и нейното отхвърляне, както и изпълнения с доста противоречия Лисабонски договор, поставя въпроса за самия Европейски съюз в едно разкрачено положение. Все повече се налага евроскптицизмът поради евролибералните политики, които се взимат от представителите на ЕНП и на ПЕС.

Партия на зелените участва самостоятелно на тези избори като листата й е от 17 души. Основните послания са: суверенитетът на България и на страните-членки да бъде запазен, по-справедлива и устойчива икономически Европа с главен приоритет опазване на природата.

Партия на зелените категорично се противопоставя на Европа на две или повече скорости, както и на това България да бъде в периферията или в полупериферията на Европейския съюз. В България живеем горди хора, които не бива да допускаме това вмешателство и това отношение към нас, смята председателят на партията.

В европейския парламент партията ще настоява за по-справедливо разпределяне на европейските фондове - повече средства отделяни за по-слабо развитите икономически държави, за да се скъси дистанцията с по-големите.

ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1380

2

Jinx

13.05 2019 в 20:04

Поредната групичка платени хорица подвластни на един олигарх

1685

1

newfoundland

13.05 2019 в 16:34

У нас се правят зелени партии само с користна цел, и по-точно за домогване до евросредства.