Парламентът заседава извънредно

Елица Мартинова 11 февруари 2014 в 07:06 1901 0

Народно събрание

Народното събрание ще проведе извънредно заседание във вторник.

Според предвидената миналата седмица програма днес народните представители трябваше да гласуват вота на недоверие към правителството, който вчера бе разгледан в пленарна зала.

Тъй като дискусията продължи до 19 ч., а по правилник вотът трябва да е най-малко 24 часа след обсъжданията, депутатите решиха да гласуват в сряда.

Днес парламентът ще разгледа на второ четене два законопроекта - промени в Закона за пътищата и Законопроект за ограничаване изменението на климата.

Измененията в Закона за пътищата са по инициатива на Министерски съвет и целят синхронизиране на българското и Европейското законодателство. Те целят по-стриктен контрол върху извънгабаритните товари.

"Със законопроекта се предлагат и текстове, които имат за цел предотвратяване на случаи, при които собственици и ползватели на пътни превозни средства, осъществяващи специално ползване на пътищата чрез превозване на тежки и извънгабаритни товари, декларират неверни данни и обстоятелства.Това от своя страна води до заплащане от тях на по-ниски от дължимите за тази дейност такси, без това обстоятел", пишат в мотивите си вносителите.

Вторият законопроект е изцяло нов текст, който трябва да регламентира държавните политики, целящи да ограничат измененията на климата. Той създава регламентира политиките и стратегиите на държавата в сектора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews