Парламентарната комисията за срещите на президента заседава за пръв път

OFFNews 05 юни 2014 в 07:09 2006 6

Росен Плевнелиев

Парламентарната комисия, която трябва да разследва срещите на държавния глава Росен Плевнелиев с представители на ЕРП-тата, ще заседава за пръв днес.

На заседанието си депутатите трябва да изберат вътрешни прави за комисията и план за работа.

Комисията бе създадена на 8 май, а цялото и име е: "Временна анкетна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на фирмите лицензианти на ДКЕВР за разпределение и снабдяване с електроенергия, а също и дружества концесионери за добив на природни богатства, довела до ощетяване на българските граждани и българската държава, както и нерегламентираните им контакти с представители на държавата и свързани с политически партии лица."

Тя бе сформирана по настояването на "Атака", а неин председател е депутатът на националистите Магдалена Ташева. Причина за създаването на комисията стана среща на президента Росен Плевнелиев с шефа на EVN във Виена, както и фактът, че е летял в един самолет с директора на "Дънди прешъс метал".

Комисията ще работи три месеца, а в състава й влизат Дурхан Мустафа и Петя Раева от ДПС, Любомир Владимиров и Николай Александров ("Атака"), Делян Добрев и Александър Ненков (ГЕРБ), Красимир Янков и Филип Попов от "Коалиция за България". Зам.председатели ще бъдат Мустафа Карадайъ (ДПС), Явор Куюмджиев (Коалиция за България), Данаил Кирилов (ГЕРБ).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!