Quantcast

Парламентарната комисията за срещите на президента заседава за пръв път

OFFNews Последна промяна на 05 юни 2014 в 07:09 1508 6

Росен Плевнелиев

Парламентарната комисия, която трябва да разследва срещите на държавния глава Росен Плевнелиев с представители на ЕРП-тата, ще заседава за пръв днес.

На заседанието си депутатите трябва да изберат вътрешни прави за комисията и план за работа.

Комисията бе създадена на 8 май, а цялото и име е: "Временна анкетна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на фирмите лицензианти на ДКЕВР за разпределение и снабдяване с електроенергия, а също и дружества концесионери за добив на природни богатства, довела до ощетяване на българските граждани и българската държава, както и нерегламентираните им контакти с представители на държавата и свързани с политически партии лица."

Тя бе сформирана по настояването на "Атака", а неин председател е депутатът на националистите Магдалена Ташева. Причина за създаването на комисията стана среща на президента Росен Плевнелиев с шефа на EVN във Виена, както и фактът, че е летял в един самолет с директора на "Дънди прешъс метал".

Комисията ще работи три месеца, а в състава й влизат Дурхан Мустафа и Петя Раева от ДПС, Любомир Владимиров и Николай Александров ("Атака"), Делян Добрев и Александър Ненков (ГЕРБ), Красимир Янков и Филип Попов от "Коалиция за България". Зам.председатели ще бъдат Мустафа Карадайъ (ДПС), Явор Куюмджиев (Коалиция за България), Данаил Кирилов (ГЕРБ).

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.06 2014 в 11:43

Едни хора си разпределят едни пари, а на Плевнелиев му пука защото такава комисия не може да има по закон. И какъв е проблема президента се срещнал с ключов инвеститор и си говорили. А бе тъпаци каква власт има президента та разговора с него да значи нещо. Защо не разследвате Сидеров за срещите му с руските му господари.

05.06 2014 в 10:45

Да видим какво ще направят. Лошото е, че той отбягва тази тема, а трябваше да излезе пред народа и да обясни за срещата.

05.06 2014 в 10:26

Безсмислено, безсмислено. Макар че той можеше да каже нещо

05.06 2014 в 10:03

Ташева ще вдигне децибелите и нищо няма да се разбере от тая комисия.

05.06 2014 в 09:26

Ами хайде да видим какво ще излезе от тези заседания,имало е срещи,да излезе Плевнелиев и да каже какво е правил там,да представи доказателства и да се свършва,сега една шепа хора ще се правят ,че работят 3 месеца,ще гушнат тлъсти хонорари "за изморителната"работа,нищо няма да разберат щото Плевнелиев вече е маскирал всичко и това е,поредната глупост случваща се в страната ни,давайте го тоя на прокурор,да си казва всичко и ако ще остава, да има очи да се нарече президент,ако не да хваща гората.

05.06 2014 в 07:56

Президентът в същия момент си го мести от левия крачол в десния. Комисията на малоумните атакистчета да вземе да измете някоя улица. Така или иначе са квалифицирани що годе толкова...
А, и щом така ще играем... Да си подготвят "задния двор" когато започнем да разследваме техните "нерегламентирани контакти". Примерно Боленчо за държавна измяна за контакти с руски агенти как ви звучи? Колко ли време ще издържи белокосото недоносче в затвора :))