Паргов: Всички леви трябва да се обединим и да намерим правилния път за България

OFFNews Последна промяна на 16 декември 2017 в 17:28 4618 2

Всички леви в България трябва да се обединим и заедно да намерим начина, по който България да тръгне по правилния път. Това каза лидерът на БСП - София Калоян Паргов при откриването на конференция на тема „Лявото: вчера, днес и утре", посветена на 126 години от създаването Софийската градска организация и 150 години от рождението на Георги Кирков.

„Поводът, заради който сме тук, показва, че левите идеи са живи и вълнуват. Амбицията ни е с този форум да поставим началото на серия от дискусии, които са важни както за фундаменталния ни развой, така и за нашата партия. Целта е дискусиите ни да се превърнат в реална политика и така да се даде перспектива за бъдещето на България през призмата на лявата политика", каза той и обясни, че лявото пространство, а и в БСП съществуват редица противоречия, дори и на историческа основа, свързани с бъдещето на лявото движение в България.

„Затова трябва да си отговорим на въпроси като тези, какво да се прави занапред, как да реагираме на съвременните процеси, как осмисляме тези процеси и как да променим зловещата участ, как да измъкнем държавата от онази бездънна пропаст, към която вървим стремглаво през последните 28 г.", коментира Паргов.

„Според мен сме длъжни да анализираме и спада в нашата електорална подкрепа и да търсим отговори на въпроси защо от партия, която получаваше доверие на 2,5 млн. българи преди години, днес се задоволяваме с по-малко от милион последователи. Както и какви стъпки трябва да предприемем, за да привлечем към БСП младите хора. И целта е не БСП да монополизира лявото пространство, а да бъде заедно с всички леви хора. Актуална е и дилемата превръща ли се БСП от масова в парламентарна партия - това вълнува всички социалисти. Това изисква нов тип работа на теоритично ниво”, категоричен бе лидерът на БСП - София.

По думите му Софийската организация възнамерява през 2018 г. да разшири този форум. „Като най-близки по време са дискусии на тема „Лявата политика и местната власт" предвид задаващите се избори през 2019 г. Нормално е да сложим акцента и върху столицата - защо не успяваме да имаме червен кмет, защо не успяваме да доминираме в София?

„Теми като „лявата политика и културата", „лявата политика и образованието и науката", както и конкретни предложения в различните сектори, трябва да станат основа за политика", каза още Паргов и уточни, че всички леви трябва да се обединят и заедно трябва да намерят начина, по който България да тръгне по правилния път.

“Благодаря на участниците и гостите на конференцията за съпричастността и за готовността заедно да търсим вярната посока. Защото днес тук, освен членовете и симпатизантите на БСП, на този форум присъстват и представители на други леви и патриотични партии, леви движения, безпартийни, представители на творчески съюзи и на неправителствени организации”, завърши лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8001

3

Севтопол

19.12 2017 в 09:13

Другарю Паргов, твърдите, че БСП е алтернатива, а вие тепърва искате да се обединявате в ляво и да търсите верния път за България??? Може би търсите верния път за БСП? БСП и България са две различни неща, откакто падна член Първи на Живковата конституция. Вече сме 21-ви век.

7800

2

limlim

16.12 2017 в 19:48

Комично е, че дефицитът на "десни" е огледален образ на дефицита на "леви". Не се срещат по нашите ширини... Виж лапачи има много и от всички разцветки, цялата RAL скала...