Паргов: Винаги съм спряган за председател на БСП. Очевидно някой се уплаши от това

OFFNews 16 февруари 2022 в 19:10 1880 0

Винаги съм спряган за председател на БСП. Очевидно някой се уплаши от това, макар че в този момент не съм обявил такива намерения, за да мога да дам някакви поводи. 

Така председателят на БСП – София Калоян Паргов коментира подписката срещу него на социалисти от градската организация на Столетницата. За подписката по-рано днес съобщи пресцентърът на "Позитано" 20.

Моята позиция е балансирана и дипломатична - да събираме, а не да разделяме. И сега някой внася интриги и разделения. Сред подписалите се, тези около трийсетина човека, виждам хора, които чакат да бъдат назначени или са вече назначени. Не ми се вярва това решение да е взето с лично кадрово обезпечение. Виждам имена и на министър, и на председател на парламентарна група, които са били мои заместници, които аз съм развивал - Христо Проданов и Георги Свиленски, заяви Паргов пред Nova News.

Откакто съм станал председател на БСП - София, съм с наследството на отношенията между "Леге" и "Позитано", минал съм през трима председатели на БСП. Жалкото е, че никой не разбра, че градската организация на БСП може да бъде в помощ – със своя експертен потенциал, дори критично мислене, което може да е важно в дадени моменти, каза Паргов.

Парламентарната група на БСП има нужда от нов облик. Не знам дали някой съзнава, че след като не е начело Корнелия Нинова, се получава една голяма празнина, за която чувам и от членовете. И можем да подпомогнем Свиленски да бъде един успешен председател на ПГ, каквито са били предшествениците му. Защото има немалко проблеми и гласът на БСП в парламента трябва да бъде чуван. Вместо това пак гледам някакви подписки и занимания с нас самите си. Чудя се кой го е страх от мене и от какво. Вместо да си партнираме, да си помагаме и да бъде БСП по-силна. Този план някои го наричат "Плана Нинова". Не ми се вярва да е на Нинова, коментира Паргов. 

Изпълнителното бюро на БСП – София ще предложи свикване на заседание на висшия орган на градската организация на партията в столицата – Градска конференция на 19 март, съобщиха от столичната структура на партията. В дневния ред на заседанието да е включена една точка – вот на доверие към председателя на организацията Калоян Паргов, реши ръководството на БСП – София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови