Паргов: Откакто ГЕРБ управлява, СОС е притурка и гумен печат на решенията на администрацията

OFFNews 25 януари 2018 в 17:13 6698 0

За съжаление, откакто ГЕРБ управлява, в Столична община имаме модел, в който ние общинските съветници сме притурка и гумен печат на решенията на администрацияа. Отказвам да стана съучастник в тази ваша игра – да се оправдавате с това, че общинският съвет е виновен.

С тези думи лидерът на БСП – София и председател на групата на БСП в СОС Калоян Паргов се обърна към управляващите от ГЕРБ по време на обсъждането на бюджета за 2018 г. на Столична община. „С днешния акт ще подпечатаме вашите решения как да се харчат парите на софиянци. Бюджетът звучи рекордно – над 1,5 млрд. лв., но ако се вгледаме какво има в него, ще видим, че отново става дума за 100-150 млн. лв., с които се прави политика. Всичко останало е държавна, делегирана или общинска отговорност като издръжка. Когато говорим за рекорден бюджет, това е в резултат от повишаването на минималната работна заплата, което рефлектира и върху бюджета на е Столична община“, заяви Паргов.

Лидерът на столичните социалисти припомни, че преди една година съветниците от БСП са посочили кои части на приходната част на бюджет 2017 нарочно са подценени, за да се отчетат впоследствие уж по-добри резултати и това се случи. „За 10 години ГЕРБ, които имаха цялата власт и подкрепата на мнозинството в СОС, не решиха изцяло нито един проблем на столицата. Има една трайна тенденция, която става вече дразнеща и за хората, а тя е, че общината обикновено върви след проблемите и се опитва да ги „замита под килима“. И този бюджет не решава нито един проблем на София. Ето защо ние от БСП няма да го подкрепим и ще гласуваме против“, категоричен бе Калоян Паргов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови