Паргов: Кой ще повярва на партия, която търси врага в своите редици?

На БСП не ѝ трябват само кадрови въртележки, смята социалистът

ОFFNews 07 май 2016 в 17:59 4185 6

"Трябват ни не само кадрови въртележки. Трябва ни същностна и цялостна промяна. Нуждаем се от нова комуникация с хората, защото това, което говорим и искаме да чуят хората, или не стига до тях, или не се разбира от тях".

Това каза лидерът на столичната структура на БСП Калоян Паргов по време на 49-тия конгрес на БСП. Той е категоричен, че Столетницата се нуждае от разбираем език и нови лица.

"Кой обаче, другарки и другари, би повярвал на партия, която продължава да търси врага в своите редици, а не там, където е? Кой би повярвал на партия, която се занимава със себе си, а не с проблемите на хората? Кой би обърнал внимание на нашите идеи за политика, на нашите платформи и обещания, ако не излъчваме сила и увереност, че можем да управляваме? Кой в крайна сметка би ни взел насериозно, ако не ни вярва, че можем отново да печелим избори?", обясни още той.

По думите му конгресът ще приключи утре по един или друг начин и в партията ще трябва пак да работят заедно и "ще трябва отново да се гледаме в очите".

"Днес въпросът е не, че БСП губи избори и обществено доверие – това са последиците. Проблемът е, че партията няма ясни отговори на трите основни политически въпроса: същностен, ролеви и коалиционен", каза той.

Според него същностният въпрос е за това каква е политиката на политиката на БСП – държавата, икономиката, социалната сфера, духовността. Ролевият пък е как и кой провежда тази политика. Коалиционният въпрос, на който партията трябва да отговори, е коалиционен – с кого, на каква цена и защо да бъдат Социалистите.

"По време на тази предконгресна кампания най-често се чуваха три ключови думи: промяна, единство, победа. Понякога в обратен ред, понякога в разбъркан. Днес ние се изправяме не само пред членовете и не само пред симпатизантите на БСП. Днес трябва да се изправим пред българския народ и да заявим: БСП е партията, която ще брани интересите на хората на наемния труд, на малкия и среден бизнес, които са гръбнакът на икономиката на държавата. Ако защитим техните права, ние ще сме защитили бъдещето на България", каза още Паргов.

По думите му днес социалистите трябва да говорят за това как да станат разпознаваеми като реална алтернатива на управляващите. "Защото хората търсят алтернатива на сегашната пагубна за България четворна коалиция. Защото хората търсят алтернатива на модела „Борисов“. Днес е необходимо радикално преобръщане на посоката, в която се движи страната, тъй като сегашната я обрича на гибел", каза още той.

Паргов смята още, че независимо от привидната стабилност на дясното коалиционно управление, расте масовото усещане за нестабилност на властта. 

Той каза още, че БСП трябва да се издигне на равнището на патриотична партия, защото България е част от евроатлантическото пространство, обичаме Русия, но най-много обичаме България.

Паргов смята още, че Столетницата трябва да препотвърди категоричното си позициониране като водеща сила в лявото политическо пространство в България, както и да се издигне на равнището на националноотговорна партия, която има ясна програма за излизане от кризата, в която е България. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8359

6

ОФчар

07.05 2016 в 23:20

Балканхуйски, време е да тръкнеш този профил и да се преродиш под друго име. Пробвай с "Шимел" например. Винаги може да кажеш, че "м"-то е трябвало да е "н" :)
Нека СИЛАТА помогне на партията-майка да избере най-добрия лидер. Наздраве за Миша ;)

8359

3

ОФчар

07.05 2016 в 19:03

"БСП трябва да се издигне на равнището на патриотична партия, защото България е част от евроатлантическото пространство, обичаме Русия, но най-много обичаме България."

Червената пета колона как още не е блъвнала? А?

77927

2

El Commandante

07.05 2016 в 18:26

"обичаме Русия"

Защо?
Какво е това обичаме?
Обичаме си децата.

Аз лично искам да имаме бизнес с Русия, искам да ни продават тънко газ,да не ни ебаат с цените на бензина, да купуват наши неща, ние да транзитираме газ и т.н.
Искам много руски туристи по Черноморието
Искам да правиме пари като и двете страни да са доволни.

Тва е.

77927

1

El Commandante

07.05 2016 в 18:19

"Кой обаче, другарки и другари"

Плача от умиление....
 
X

Да помогнем на украинските деца!