Паргов към работещите в Топлофикация София: Заслужавате достойно заплащане

OFFNews 20 април 2022 в 10:30 1147 0

Заслужавате достойно заплащане и всички социални придобивки за труда, който полагате. Вие работите, за да можем ние, столичани, да имаме топла вода и парно през зимата. 

Това каза общинският съветник Калоян Паргов по време на протест на работещите в „Топлофикация София". Шествието на протестиращите тръгна от сградата на КЕВР и завърши пред Министерство на енергетиката. 

След кратък разговор с министъра на енергетиката Паргов заяви, че очаква след Великденските празници да се състои среща с всички отговорни институции за състоянието на „Топлофикация София", включително кмета на София Йорданка Фандъкова и председателя на СОС Георги Георгиев.

„Най-лесно е, когато не достигат средства, да отрежеш заплатите и социалните придобивки на персонала. Но е важно е да съхраниш хората, специалистите, които вече са кът в България. Имам предвид топлоенергетиците, които дават добавената стойност на дружеството", заяви Калоян Паргов пред протестиращите.

По думите му всички, които работят в "Топлофикация София" са български граждани и имат право да живеят нормално и достойно. Затова заплатите на работещите трябва да бъдат справедливо компенсирани за инфлацията, която изяжда доходите и намалява възможността за потребление.

Паргов посочи и решенията на проблемите: „Незабавно стартиране на конкурс за избиране на нови ръководни органи – Надзорен и Управителен съвет, защото договорите на настоящите са изтекли още през декември миналата година. Второ – бързо финализиране на процеса по въвеждане на външен мениджмънт, свързан с консултантския договор с американската компания „Блек енд Вийч" с оглед финансово и технологично стабилизиране на „Топлофикация София". Трето – оптимизация на ръководния и административния персонал на дружеството, предвид високо раздутия административен щат, което отнема голям ресурс на дружеството, особено в сегашното му тежко състояние".

„Дружеството има нужда от стратегия за развитие в следващите 30 години – нещо, което липсва в момента, а е жизнено важно, както за предприятието, така и за ползвателите му – софиянци", категоричен е Калоян Паргов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!