Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Паргов даде ключа за БСП-София на Таков, отстъпва му и поста в СОС

OFFNews 23 март 2022 в 16:08 1081 0

Калоян Паргов подава оставка като председател на групата съветници на БСП в СОС. Мястото му ще заеме новоизбраният лидер на столичните социалисти Иван Таков, като официално решението ще се вземе тази вечер на заседание на групата. 

Това стана ясно на брифинг на двамата днес, след като снощи Таков бе избран за председател на Градска конференция на най-голямата структура на партията. 

"Подавам оставка като председател на групата съветници в СОС. Председателят на Градския съвет трябва да има инструментите за правене на политика. Това означава, че той трябва да има още един елемент и той е свързан с местната политика, местната власт и Столична община. За да има възможност да прави политика и да бъде свободен в своите действия, каза Паргов. 

Той предаде символично управлението на градската организация в столицата на Таков като му връчи метален ключ с иницали ИТ. „Пожелавам успех, кураж и здрави нерви на новия председател. Иван Таков има нужните качества и компетенции. Той беше мой заместник, работили сме рамо
до рамо дълги години и в партията, и в общината“, заяви Паргов. 

Работили сме дълги години заедно, факт, обяви и Таков. „Показахме и се надявам наистина цялата партия да ни чуе, че обединението в името на принципи и каузи е възможно“, каза още той и допълни: Приемам този пост изключително отговорно. Познавам добре организацията, познавам и работата. Догодина ни предстоят местни избори, което ще е най-голямото предизвикателство пред нас. 

И подчерта, че се надява процесът на разделяне в партията да спре и ще работи, за да потуши напрежението в партията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews