Отворено писмо до премиера: Уволнете Московски, за да спасите Босия

OFFNews 31 юли 2018 в 09:22 9031 2

Премиерът Бойко Борисов да уволни министъра на транспорта Ивайло Московски, за да спаси живота на обявилия гладна стачка Николай Колев - Босия. 

За това настояват в отворено писмо до министър-председателя от Инициативния комитет #ЖИВОТЗАБОСИЯ. 

В текста се казва: 

Повече от месец и половина Николай Колев - Босия гладува. Начинът, по който функционира и се разпусна във ваканция анкетната комисия, демонстрира ясно, че институциите не работят.

Вие знаете причините за неговата драстична гладна стачка, но ще Ви ги припомним, за да не попитате отново какви са те.

Босия протестира срещу корупцията във България, и в частност срещу проявите ѝ в Министерството на транспорта. Продажбата на шофьорски книжки в България става причина за смъртта на хиляди граждани по пътищата на страната. Именно това е причината за гладната стачка, която този път може да доведе до смъртта на Николай Колев!

Уважаеми г-н Министър-председател,

най-малкото, което можете да направите за запазване на реномето и властта си, е да поискате оставката на своя транспортен министър Ивайло Московски. 
Припомняме Ви, че тази оставка е първото искане на Николай Колев-Босия.

Уважаеми г-н Министър-председател,

Вие не желаете цялата отговорност за вече почти неминуемата гибел на възрастния човек да падне върху Вас. Имате си достатъчно други грижи. 

Нужно ли е да Ви припомняме събитията от февруари - март 2013 г., когато сметнахте за необходимо да подадете собствената си оставка, заради смъртта на Пламен Горанов и на други граждани, които тогава загинаха заради непоносимия климат, създаден от управлението Ви? Смятате ли за необходимо да умре още един човек, за да прецените ситуацията правилно?

Длъжни сме да споменем, че и в момента Босия не гладува сам. Точно както Пламен Горанов не беше единственият самозапалил се преди пет години.

Уважаеми г-н Министър-председател,

няма смисъл да Ви говорим за човешката и морална отговорност. Вие разбирате единствено езика на политическата реалност и само на него се обръщаме към Вас. Българските медии са във Ваши ръце и в ръцете на успелия млад мъж, който твърди, че не ги контролира, така че от тяхната реакция явно не се боите. 

Но чуждестранните медии в никакъв случай няма да Ви оставят на мира, ако допуснете безразличието на Ивайло Московски да доведе до смъртта на дисидент, когото даже и комунистите не са убили!

Уважаеми г-н Министър-председател,

досега винаги сте имали инстинкт за оцеляване. Проявете го още веднъж. Уволнете министъра на транспорта Ивайло Московски.

Докажете, че сте научили какво означава политическа отговорност и дайте шанс на Босия да живее!

ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ
„#ЖИВОТЗАБОСИЯ“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11519

2

Комита

31.07 2018 в 12:35

Ей ви малко вътрешна информация:

От няколко седмици Московски иска да си подаде оставката. Борисов и другите бандюги от ГЕРБ не му дават. Вече е достатъчно навътре в далаверите, пък и нов министър да посвещават изисква време и усилия, а крие и известни рискове.

Московски едва ли ще престъпи волята на Тупанбаши (по Нойзи), че току-виж станало като с Мишо Бирата.

Грешка беше Николай Колев да залага живота си срещу морала на тези хора. Дано не се окаже фатална.

20696

1

Новак

31.07 2018 в 10:49

А дали точно такова събитие не чака Тиквун, за да застане пак на “морални” позиции и да хвърли оставка? След това шпиц командите (или преброителите) ще му осигурят нова изборна победа, но вече с разчистен парламент от някои “патриоти”, аптекари и други. Така ще си останат на власт трите крила на БКП - ГЕРБ, БСП и ДПС.