Босия ще спре с протеста си, ако има референдум за отмяна на Великото народно събрание

OFFNews 27 юли 2018 в 08:03 9455 0

Босия ще спре със протеста си, ако има референдум за отмяна на Великото народно събрание

Николай Колев - Босия, който вече 45 дена гладува в знак на протест срещу корупцията в Министерството на транспорта, е склонен да прекрати гладуването, ако бъде насрочен референдум за отмяна на института на Велико народно събрание.

Това съобщи в профила си във Фейсбук Пламен Даракчиев.

Ето какво написа той снощи:

Идвам от Босия. В семейството има малък празник -- Мария, дъщеря му има рожден ден. Опитах сливова от родния край на съпругата му Таня. Даже изядох парче торта.

При Босия положението е все същото. Тялото си отива, но духът му е бодър. Поседя малко, каза дори един виц и пак легна. Разбрах от Таня, че вчера е поел банка с рингер (електролитни концентрации и разни хлориди). Не хранително, но поне поддържа концентрациите на някои крайно необходими елементи в организма.

Сетне отидохме в кухнята да поговорим. Не отстъпва от двете си искания. Но поне уточнихме как стоят нещата с второто -- разпускането на Народното събрание. Както и предполагах, Босия е последният човек, който би искал да бъде разпусната една кочина, за да дойде следващата.

Каза ми, че би прекратил стачката при наличието на насрочен референдум за отмяната на института Велико народно събрание в Конституцията.

Знам какво си мислите в момента. Мисля си го и аз. Но това ми каза Босия и това ви предавам.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови