Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Отцепниците от ИТН създават гражданско движение, ще участват на изборите

Тошко Йорданов и Виктория Василева на предишни избори го принудили да се откаже от депутатското си място в полза на лице, свързано с Орлин Алексиев

OFFNews 12 юли 2022 в 10:24 9098 0

Архив

Снимка БГНЕС/Зара Русева

Николай Радулов

Отцепниците от ИТН създават гражданско движение и ще участват на следващите избори, заяви независимият депутат Николай Радулов по Нова тв.

По думите му стъпката е нужна, за да се отговори на очакванията на избирателите и хората от площадите. Радулов съобщи, че отцепниците от ИТН са започнали с подготовка за предсрочен вот. 

В неделя за пръв път спортният министър в оставка Радостин Василев намекна за свой политически проект. Вчера пред Би Ти Ви Радулов уточни, че този проект не е само негов, но и на всички отцепници.

Радулов коментира и обвиненията на БСП, че ПП прилича на ИТН от миналото лято, когато партията на Слави Трифонов не успя да излъчи правителство. По думите му приликата е само формална.

Той прогнозира, че дори и след нови избори управлението трябва да бъде излъчено от доскорошните партньори - ИТН, ДБ, ПП и БСП. Според него обаче в момента "Продължаваме промяната" не са склонни да разговарят с хората, които са ги подигравали, плюли и свалили от власт. По думите му "поне формално" на тази характеристика отговарят ИТН, но реално зад свалянето на кабинета "Петков" стояли ГЕРБ.

Радулов определи като "смешно" обещанието на ИТН, че ако получат трети мандат, то ще направят опит да формират правителство. Депутатът припомни, че групата е и имала този шанс миналата година, но не се е възползвала от него.

Радулов коментира твърденията, че на предишни избори е бил принуден да се откаже от депутатското си място, в полза на лице, близко на Орлин Алексиев. Той заяви, че Тошко Йорданов и Виктория Василева са разговаряли с него преди предишни избори, когато той е бил втори в листата на ИТН в 24 МИР София. Тогава те са го попитали дали имал против ако се наложи да отстъпи мястото си. По думите му тогава не е знаел, че човекът е свързан с  Орлин Алексиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!