И все пак Радостин Василев ще направи своя партия

Спортният министър в оставка похвали ПП, че водели преговори на база програма, а не за пари и постове

Ружа Райчева 11 юли 2022 в 14:11 2848 1

Снимка БГНЕС/Зара Русева

Въпреки, че повтаряше как няма политически амбиции за собствен проект, министърът на младежта и спорта в оставка и отцепник от "Има такъв народ" Радостин Василев все пак обяви намеренията си да създаде своя партия.

Вчера пред bTV Василев обяви, че ИТН като партия не е изпълнила обещанията си към избирателите и затова "няма смисъл тя да съществува". Той загатна, че скоро ще обяви нов проект, който ще е съставен от други отцепници като него. "Новата ни партия по-скоро ще бъде в центъра. България има нужда от партия, която да защитава националния интерес", поясни спортният министър.

"ИТН беше създадена като партия, която трябваше да изчегърта ГЕРБ и да промени начина на управление на държавата, а се оказа, че тя връща модела. Това е предателство спрямо избирателите. ИТН няма вече цел и кауза, няма смисъл от нейното съществуване, след като предаде основното нещо, за което беше създадена", заяви той.

Спортният министър не е изненадан от връщането на първия проучвателен мандат от "Продължаваме промяната", тъй като "не е очаквал ПП да успеят в събирането на депутати, що се касае до групата на ИТН”. По думите на Василев депутатите отцепници са били подложени на голям натиск след отделянето си.

По отношение на бившите си съпартийци, останали в парламентарната група на ИТН, Василев заяви, че те са искали да останат "верни на един фалшив гуру". Той твърди, че време на разговорите с коалиционните партньори и независими депутати с ПП не са били обсъждани постове.

"Единственото нещо, което с колегите коментирахме са управленската и законодателната програма. Така ПП се опитваше да убеждава народни представители. Този модел го въведоха те за пръв път - с програми , не с пари и постове", каза Радостин Василев.

Според него следващата стъпка са нови предсрочни парламентарни избори без да се търси подкрепа от ИТН:

"Тошко Йорданов отблъсна 99% от хората на партия със своето ужасяващо поведение. За мен ИТН остава едно разочарование, тъга и труд, вложен през годините Оттук-нататък ИТН нямат никакъв шанс да присъстват в НС".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!